Țeapă de 3 miliarde și jumătate dată de contabila Primăriei Dragomirești

Contabila Primăriei Dragomirești s-a folosit de faptul că are acces la datele personale ale cetățenilor comunei pentru a face rost de 350.000 de lei, adică 3 miliarde și jumătate de lei vechi. Ea a întocmit documentația pentru a „împrumuta” de la o instituție nebancară în numele a 8 cetățeni ai comunei, sume ce au totalizat 350 de mii de lei, semnând în fals, în numele acestora. După care a început să plătească ratele din bugetul primăriei.

Acum este cercetată pentru înșelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„La data de 5 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 4 percheziții la sediile a două instituții publice și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor”, precizează un comunicat oficial al IPJ Neamț.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au stabilit că, „în perioada 2018 – 2020, profitând de funcția de contabil deținută în cadrul unei instituții publice, o femeie de 38 de ani, din Piatra Neamț, ar fi ridicat în numele a 8 persoane suma de 350.000 de lei, de la o instituție financiară nebancară din Piatra Neamț, reprezentând  cuantumul unor contracte de împrumut, despre care titularii de contract nu ar fi avut cunoştinţă şi ale căror semnături ar fi fost falsificate pe actele depuse la aceste contracte.

Pentru plata ratelor de împrumut, aceasta ar fi efectuat plăți lunare din bugetul instituției publice, în mod ilegal, profitând de funcția deținută”.

Contabila a fost condusă la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat a fost reținută pentru 24 de ore.

Ieri, 6 august, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați și stabilirii prejudiciului cauzat instituției financiare nebancare și instituției publice.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *