Municipiul Piatra-Neamț – un oraș fără conducător

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, se află în concediu de odihnă în săptămâna 9-13 august. Nu îl condamnă nimeni, cu toții avem dreptul să ne odihnim după o muncă asiduă (precampanie, campanie, acomodare și calificare la locul de muncă) și după o oboseală de înțeles când ai de-a face cu o presă nu atât de drăguță cât ai sperat.

Viceprimarii Alin Lehăduș și Marius Irimia sunt încă voluntari, în așteptarea deciziei de repunere în funcție, deși săptămâna trecută au primit asigurări că își vor intra în atribuții începând de marți, 10 august.

Administratorului public Vlad Muscalu, probabil persoana cea mai ocupată din Primărie, i s-au delegat o parte din atribuțiile primarului, cele care privesc partea de administrare, inclusiv atribuția de ordonator de credite, dar mai mult decât atât nu se poate, că nu dă voie…LEGEA!

Domnul primar este în concediu, iar noi nu putem să-i delegăm atribuțiile viceprimarilor pentru că nu am primit de la instanță documentul care să le dea posibilitatea să își reintre în funcție. Am vorbit cu cei de la Instanță și mi-au confirmat existența deciziei, și urmează ca astăzi sau mâine să fiu chemat pentru a-l ridica”, a declarat secretarul general al municipiului, Dragoș Ștefan.

Totuși, cine conduce orașul în momentul de față? Primarul este în concediu. Viceprimarii își doresc, dar nu pot. Administratorul public, chiar dacă ar vrea, nu poate. Concluzia, chiar și pentru un corigent la logică ar fi că nimeni! Deranjează asta pe cineva? Ce se întâmplă În cazul în care apare un document urgent care trebuie semnat de primar? Răspunsul îl primim de la același secretar general al municipiului: „dacă este o hârtie care trebuie semnată de urgență astăzi, o semnăm mâine dimineață”. Birocrația permite asta, că doar nu semnează primarul singur niciun document, așa că se prelungește perioada de semnare la ceilalți.

Așteptăm cu interes să vedem foile de parcurs, de pe luna august, ale mașinilor Primăriei pentru a vedea care vor fi cheltuielile generate de transportul hârtiilor la semnat de azi pe mâine.

V.B.

P.S.: Dacă administrația ar fi avut o altă coaliție la butoane, cam care ar fi fost reacția în fața unei asemenea nesimțiri administrative?

One comment

  • Ioan

    august 11, 2021 at 8:41 pm

    La primaria Piatra Neamț se fac hârtii? Asta înțelege secretarul primâriei că este activitatea salariaților? Să producă hârtii?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *