O nouă concepție despre altarul turismului fără turiști la Piatra Neamț

O nouă asociație de interes public major, cu numele „Organizația de Management al Destinației Turistice Piatra-Neamț”, se dorește a fi înființată prin votul consilierilor locali, potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, convocată pe 6 august.

Asocierea dintre Municipiul Piatra Neamț (stațiune turistică de interes național) și 8 entități juridice care desfășoară activități de turism va avea ca obiectiv principal, conform raportului de specialitate, „creșterea atractivității, competitivității și vizibilității destinației Piatra-Neamț în sistemul turistic național și internațional.” Din proiectul de hotărâre rezultă că Municipiul Piatra Neamț va plăti o cotizație anuală în valoare de 3.500 lei și va deține 50% din numărul total de voturi, iar asociații vor plăti o cotizație anuală în valoare de 450 lei.

Pentru creșterea numărului de turiști, Asociația își asumă să ducă la îndeplinire activități, precum:

 • promovarea zonei ca o destinație ideală pentru practicarea tursimul activ;
 • crearea și promovarea brandului turistic al destinației;
 • dezvoltarea planificată, eficientă și performantă a destinației, prin elaborarea, implementarea, monitorizarea și actualizarea următoarelor documente: strategia de brand, planuri anuale de marketing, PR;
 • conceperea și realizarea în regie proprie sau prin achiziții publice aplicații mobile, pagini internet, conturi social media, carduri și alte produse digitale, dar și orice alte lucrări de promovare în vederea asigurării unei prezențe cross-media globale a destinației Piatra-Neamț și a Zonei Metropolitane etc.

Rămâne de văzut dacă această nouă creație a Primăriei va trece de votul majorității consilierilor locali și în ce va consta primul demers pe care îl va face. De asemenea, suscită deja un mare interes clarificarea modalității prin care au fost selectați cei 8 parteneri: S.C. Ro Com Central S.A., S.C. Centrul Comercial Unic S.R.L. (Restaurant Cocoșul de Aur), S.C. Brauco Pan S.R.L., S.C. Manager Giovanni Profesional S.R.L., S.C. MCG TIC S.R.L., Asociația Slow Travel România, S.C. Hospitality Culture S.R.L. și Clubul Eco Turistic „Dr. Gh. Iacomi”.

(M. Z.)

2 comments

 • Richard Walker

  august 3, 2021 at 11:43 pm

  Bună seara.
  În primul rând municipiul Piatra-Neamț este așezat într-o zonă pitorească și frumoasă.
  În al doilea rând orașul este mort la capitolul infrastructură.
  În al treilea rând la capitolul transportul public este varză.
  Trotuarele sunt varză pentru oamenii cu dizabilități și pentru femeile cu căruciorul de copii, are trotuarele de 15 sau 20 de centimetri de înălțime plus gropile de pe trotuare.
  Îmi amintesc din anul 2000 , orașul arată mult mai bine în mare parte de infrastructură și transportul public.
  Acum din 2010 încoace cu partidul PNL care a distrus România, vor să distrugă și orașul Piatra Neamț.
  Trecele de pietoni sunt un adevărat pericol mortal pentru pietoni, se circulă cu multă viteză prin oraș cam 70 km/ora este media, plus multe sensuri giratorii pentru că șoferi sunt foarte proști la condus, au permisul de conducere la tombolă.
  Orașul nu mai are troleibuze nici autobuze pentru călătorii, doar niște mizerabile microbuze și înghesuială.
  Am fost în vizită anul acesta în luna iunie 2021 cu soția și copii din Spania, ei fiind cetățeni spanioli, și au rămas surprinși de comportamentul românilor și speriați, poate pe viitor o să vizităm Belarus, fiind mai avansați în cam toate domeniile.

  Răspuns

 • Manole Petru Adrian

  august 4, 2021 at 9:39 pm

  Dar de construirea mai rapida a unei autostrazi , langa Piatra Neamt, care sa determine la randul ei aparitia parcurilor industriale in care sa avem si noi fabrici si zeci de companii, in care vor putea sa munceasca pietrenii pe salarii decente, ce spuneti????!!!! Ori voi doriti un oras in care sa nu se intample nimic si in urmatorii 20 de ani….Nu-i nicio problema, stati linistiti dragilor din primarie, ca pietrenii emigreaza in Vest.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *