Primăria Bicaz anunță că nu organizează Ziua Marinei, IPJ Neamț face acțiuni de informare cu situația de risc generată de aceasta

În fiecare an, pe data de 15 august, în portul orașului Bicaz se sărbătorea cu mai mult sau mai puțin fast „Ziua Marinei”. Anul acesta, din cauza situației provocate de pandemia COVID-19, Primăria Orașului Bicaz, nu va organiza niciun fel de activitate, conform comunicatului de presă transmis de această instituție în data de 11 august: „având în vedere prelungirea stării de alertă la nivel național precum și faptul că nivelul apei Lacului de acumulare Izvoru Muntelui a crescut la cota maximă, astfel încât spațiul destinat pentru activitățil cultural – sportive este foarte redus”.

Este o decizie care se aplică în majoritatea orașelor din România în care se organizau activități de Ziua Marinei. Excepție de la regulă fac deocamdată oraşele Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi Bucureşti, unde se vor organiza o serie de activităţi atât în mediul online, cât şi cu participarea publicului.

Ieri, 12 august, polițiști din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de  reprezentanți ai Oficiului de Căpitanie Bicaz au distribuit pliante în Portul Bicaz. „Ținând cont de proximitatea festivităților de celebrare a Zilei Marinei, care vor genera un aflux mare de persoane în zona Portului Bicaz, polițiștii de transporturi și cei de prevenire, au desfășurat activități de informare și de prevenire a situațiilor de risc. Cu această ocazie au fost distribuite pliante, cetățenii primind informații cu privire la riscurile la care se expun atunci când decid să înoate în apa lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz sau în zonele neamenajate“, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Înțelegem că nici măcar cei de la Căpitănia Bicaz nu au citit comunicatul Primăriei în legătură cu organizarea sărbătorii, din moment ce nu le-au spus celor de la Poliție că nu va avea loc nici o manifestare care să genereze aglomerație, mai multă decât într-o zi normal.

Că altfel orice acțiune de informare este binevenită.

(M. Z.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *