Șeful DSP Neamț avertizează: „Există persoane care vor să beneficieze de Certificate false de vaccinare”

Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț, a adus în discuția publică faptul că ce au sesizat autoritățile de la București privind existența certificatelor false de vaccinare anti covid se simte și în Neamț.

Despre cum se întâmplă lucrurile în Neamț, Radu Firăstrău a vorbit la emisiunea live „Cafeaua de dimineață”. Într-o înregistrare de câteva minute, Radu Firăstrău precizează clar: „Aș vrea să mai vorbesc despre un lucru care se întâmplă la noi în județ și care nu prea este în regulă. Eu nu cred că este un fenomen, s-a vorbit despre acest lucru și la nivel național. Au început să existe persoane care vor să beneficieze într-un mod fraudulos de acel certificat de vaccinare. Aici sunt două metode: ori se modifică datele pe acel certificat și atunci sunt prinse aceste persoane la o simplă scanare, ori efectiv simulează actul de vaccinare și efectiv parcurg toate procesele pe care le parurge un om care se vaccinează, mai puțin vaccinarea, evident. Eu sper că sunt doar niște cazuri limitate ca număr. Eu rog toate cadrele medicale să nu se compromită, să nu-și riște cariera lor.”

De la IPJ Neamț ni s-a transmis că „până la acest moment nu există înregistrată nicio sesizare scrisă despre vreo situație concretă referitor la acest aspect”, potrivit Georgianei Pușcașu, purtătorul de cuvânt. Rămâne de văzut dacă vor apărea și probe ale celor semnalate de directorul DSP Neamț, urmate de anchete.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *