Tragedie în Bahna: cinci adolescenți au murit înecaţi în Siret

Doi dintre tineri erau fraţi, din satul Broşteni, ceilalţi trei erau din Bahna

Aseară, 1 august, cinci adolescenți nemţeni şi-au găsit sfârşitul într-un mod neaşteptat şi tragic, înecaţi în Siret, în satul Cotul Grosului din comuna Filipeşti, Bacău. Tinerii erau prieteni şi au vrut să se răcorească în apele Siretului. Doi dintre ei erau fraţi, unul de 14, celălalt de 17 ani, singurii copii ai unei familii din satul Broşteni, comuna Bahna, ceilalţi trei, de 14, 17 şi 18 ani, erau prieteni şi vecini, din satul Bahna.

Se presupune că unii dintre ei au sărit în ajutorul celorlalţi şi nu au reuşit să scape de vârtejurile ce se formează în anumite zone ale râului.

Un sătean a dat alarma şi imediat la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie de la ISU Bacău, cu trei bărci şi un echipaj de scafandri care au început căutările. ISU Neamţ a venit în ajutorul colegilor cu un echipaj cu barcă şi o ambulanţă SMURD.

„Am primit un apel referitor la cinci persoane înecate. Am lansat trei bărci și un echipaj de scafandri. După primele căutări, au fost scoși trei dintre tineri, din păcate, după manevre de resuscitare pentru unul dintre ei a fost declarat decesul. Până în acest moment au fost scoși și ceilalți tineri, pentru cei patru încă se execută manevre de resuscitare”, a declarat duminică seară căpitan Cătălin Istrate, ISU Bacău.

Din păcate, după mai multe zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul pentru cei cinci tineri.

„De aseară de când am aflat sunt foarte supărată. Nici nu ştiu dacă reuşesc să-mi găsesc cuvintele. O mare tragedie. Îi cunosc pe toţi, i-am avut elevi în generaţii diferite şi pentru mine durerea este foarte mare. În asemenea momente nici nu ştiu ce aş putea să spun. Discutam şi cu o colegă, e o tragedie fără margini. Toţi erau copii buni, din familii bune, nişte copii deosebiţi. Mare păcat!” ne-a spus printre lacrimi prof. Irina Marian, directorul Şcolii gimnaziale Bahna. „Doi dintre ei sunt absolvenţi de anul acesta de clasa a VIII-a. Au fost la admitere şi-au depus dosarele pentru liceu, au fost la evaluarea naţională. Pentru mine este dureros şi de neînţeles! Mă gândesc la părinţii lor, nu ştiu ce pot simţi în aceste momente. Cei doi fraţi erau singuri la părinţi, deci durerea şi pierderea este cu atât mai mare pentru bieţii părinţi! Părinţii unuia dintre copiii care-au murit lucrează la noi la şcoală. Suntem alături de ei…nici nu ştiu ce aş putea să le spun, cum să-i îmbărbătez, nu ştiu de unde vor găsi puterea să depăşească o aşa tragedie!”, a adăugat Irina Marian.

Angela Croitoru

Foto: ISU Bacău