Ancheta din Mesagerul de Neamț confirmată: secretarul comunei a cerut anularea autorizației de construire în instanță și a notificat Apele Române

Luni, 2 august, Alexandru Burlea, secretarul comunei Rediu a adus la sediul redacției Mesagerul de Neamț notificarea pe care a transmis-o Administrației Bazinale Siret, prin care anunță că primăria a deschis acțiune în contencios împotriva SC MITCONTRANS SRL, Rediu, având ca obiect nulitatea autorizației de construire eliberată în condiții nelegale.

Prin aceeași acțiune s-a cerut suspendarea actului administrative până la judecarea cauzei, ceea ce înseamnă că și administrația bazinală ar trebui să suspende autorizația data pentru amenajare iaz și cea pentru balastieră. În felul acesta a fost confirmată în totalitatea ancheta din Mesagerul de Neamț în care demostram că autorizația a fost eliberată fraudulos și că există indicii mai mult decât serioase pentru demararea unei acțiuni penale (Întreg articolul aici!).

Rămâne de văzut în ce măsură lucrurile vor evolua în mod pozitiv pentru comunitate și dacă cineva va avea curajul să ia la puricat întreaga activitate de exploatare a balastului din zona respectivă, care, nu-i așa, ar trebui adusă la starea inițială. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *