COVID-19: Ştim că nu ştim, singura certitudine legată de durata protecţiei prin vaccinare!

Sursele oficiale de informare din România în legătură cu COVID-19 oferă şi date interesante puţin luate în seamă. Bunăoară, în secţiunea despre durata protecţiei se recunoaşte – cum nu se poate mai oficial! – exact ce afirmă de multă vreme vocile puse la zidul infamiei, acuzate violent de conspiraţionism şi propagandă împotriva vaccinării. E vorba de faptul că, în realitate, „nimeni nu poate spune cu certitudine în momentul de față care este durata protecției sau dacă va fi necesară la un moment dat revaccinarea. Perioada de timp în care suntem protejati după vaccinare poate fi stabilită doar prin observarea îndelungată a voluntarilor cărora le-a fost administrat vaccinul în cadrul studiilor clinice”.


Atât la noi, cât şi în lume se merge deja pe revaccinare, deşi studiile clinice necesare pentru a stabili durata imunității sunt încă în derulare, iar datele provenite din acestea continuă să apară pe parcurs”. Adică, ce ştim cu certitudine este că nu ştim.

În continuare, reprezentanţii oficiali ai Guvernului României arată că mai e mult până departe, anume până când se va cunoaşte eficacitatea acestor seruri. De ce administratorii naţionali ai plandemiei nu au recunoscut cinstit că se injectează nişte produse medicale experimentale, în timp ce în alte ţări asta s-a spus pe faţă, de la bun început, poate răspunde deja fiecare român în dreptul său. Fragmentul următor este de ajutor:

„Din documentele publicate de EMA (Agenţia Europeană pentru Medicamente – n.a.), termenele limită pentru depunerea rapoartelor finale asupra eficacităţii sunt:

■ decembrie 2023 pentru vaccinului Comirnaty (dezvoltat de BioNTech/Pfizer),

■ decembrie 2022 pentru COVID-19 Vaccine Moderna,

■ mai 2022 pentru Vaxzevria (vaccinul dezvoltat de AstraZeneca),

■ decembrie 2023 pentru COVID-19 Vaccine Janssen.

În plus, durata protecţiei după vaccinare poate fi monitorizată pe termen mult mai lung în cadrul studiilor de farmacovigilență derulate pe toată durata utilizării vaccinului.”

Materialul postat pe vaccinare-covid.gov.ro nu are dată şi nu oferă referinţe temporale despre informaţiile (parţiale) în legătură cu eficacitatea produselor de la BioNTech/Pfizer şi Moderna. Link-urile folosite merg spre ştiri scrise în limba engleză, din aprilie şi iunie 2021. (Viorel COSMA)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *