Dr. Cătălin Herghelegiu a evacuat medicii din camera de gardă a Radiologiei de la Spitalul Județean Neamţ

Fosta cameră de gardă

Pe nepusă masă, medicii din cadrul Laboratorului de Radiologie de la parterul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț s-au trezit fără camera de gardă. Luni, 27 septembrie, după prânz, doi angajați ai spitalului au evacuat toate lucrurile din camera de gardă, inclusiv documente, fără inventar sau proces verbal. Nici până marţi la prânz medicii radiologi n-au fost înștiințați despre marea schimbare.

Dr. Elena Saviuc, șefa laboratorului, a declarat că nu poate da informații despre ce se întâmplă. A oferit lămuriri Alexandru Filimon, managerul spitalului județean, care a confirmat că medicii de la radiologie urmează să fie înştiinţaţi şi oficial: „În spațiul unde a fost camera de gradă pentru Radiologie amenajăm salon pentru suspecții de covid. Mai este un spațiu alăturat, al secției UPU și le dedicăm pe ambele pacienților suspecți. Este propunerea doctorului Cătălin Herghelegiu, deci varianta respectă circuitele necesare. Există și un document scris, urmează să fie anunțați și medicii de la Radiologie. Medicii radiologi nu rămân fără cameră de gardă, li se asigură alt spațiu”.

Cu alte cuvinte, doctorul Herghelegiu a găsit soluția pentru extinderea capacității de internare a pacienților suspecți la parterul pavilionului chirurgical, vizavi de lifturi, lângă Laboratorul de Radiologie și la capătul UPU. Medicii radiologi au la dispoziție un alt spațiu aflat la capătul holului UPU, despărțit cu un perete de ceea ce a fost cândva holul unde aparținătorii așteptau „verdictul” de la urgenţe pentru rudele pe care le însoțeau la spital.

Maniera în care s-a făcut această schimbare i-a revoltat pe medicii radiologi nu doar fiindcă n-au fost anunțați, în așa fel încât să fie de faţă la operaţiunea de evacuare, ci și fiindcă vechea cameră de gardă era amenajată pe banii lor. Acolo au schimbat inclusiv ușa, iar acum au fost mutați într-un spațiu care nici măcar nu a fost igienizat, cu uși care nu se închid și care nu „ating” podeaua. Se pare că s-a umplut paharul și deja ar exista câteva cereri de reziliere a contractelor de gărzi suplimentare la Radiologie. Ar fi a doua secție cu medici care renunță la aceste gărzi, după Obstetrică-Ginecologie.

C.I.

2 comments

 • cetatean

  septembrie 29, 2021 at 10:55 am

  ca la hotii de cai se procedează, isi bat joc de medici, apoi intreaba cum de nu avem medici !? conducere de spagari, hoti
  sefa si “nu stie habar n-are!” halal
  si la pechezitii si tot te anunță, nu-ti intra asa pe neanuntate si-ti umfla lucrurile. daca a disparut ceva de acolo..? comportament de hoti
  mizer!

  Răspuns

 • cineva

  septembrie 30, 2021 at 9:47 am

  Doamnele cu fite de la radiologie au camera lor speciala pentru garda. Aceasta specialitate e deficitara- in curand nu o sa mai fie nevoie de camera de garda pentru ca medicii fara fite o sa renunte sa mai faca garzi. Sunt tratati ca boschetarii.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *