Știre actualizată. Florin Cîțu demite un ministru de la USR! Coaliția de guvernare nu mai funcționează

Actualizare 2 septembrie: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revovare a lui Stelian Ion din funcția de ministrul al Justiției. Interimatul va fi asigura de Lucian Nicolae Bode.

Actualizare: Comunicat de presă al USRPLUS

USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.
Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

Știre inițială. Demiterea ministrului justiției de către primul ministru a declanșat un scandal monstru în coaliția de guvernare. Conducerea USR-PLUS a anunțat deja că are opțiunea retragerii din Guvern pe masă și că nu va mai continua cu Florin Câțu premier.

Dan Barna a ieșit cu un mesaj clar, postat pe o rețea de socializare: „Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”.

Deputatul Iulian Bulai merge și el pe aceeași linie și anunță că va vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului: „Florin Cîţu trebuie să plece. Este impardonabil gestul de remaniere a lui Stelian Ion. Lupta anticorupție este sabotată din guvern. PNDL nu trebuie avizat. Voi vota o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu”!

În acest moment este o adevărată avalanșe de mesaje din partea liderilor o USR-PLUS, cu mențiunea că oamenii lui Dacian Cioloș presează pentru ieșirea de la guvernare. Numirea ca ministru al Justiției al lui Lucian Bode nu este una care să mai poată netezi calea unei înțelegeri.

V.B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *