Galerie foto. Festivităţi de început de an şcolar la Târgu Neamţ

Deschiderea noului an şcolar a însemnat pentru unele şcoli din oraşul Târgu Neamţ prilej de a-şi primi elevii aşa cum se cuvine. Cu respectarea regulilor sanitare impuse de pandemie conducerile şcolilor din oraş au organizat în aer liber diferite festivităţi.

Andrei Păunescu recital la Liceul „Vasile Conta”

La Liceul Vasile Conta, elevii, părinţii şi cadrele didactice s-au adunat pe terenul de sport pentru a deschide festivitatea de începere a noului an şcolar. Directorul Karina Cojocariu, alături de cadre didactice a transmis un bun venit noilor elevi: „Bine aţi venit! Mă bucur să ne reîntâlnim şi să stăm împreună faţă în faţă. Este o zi emoţionantă pentru mine şi cred că şi pentru noii noştri elevi. Însă aşa cum bine ştiţi echipa de la Liceul Vasile Conta este o echipă unită, puternică şi profesionistă. Vă urez tuturor mult succes, multă sănătate şi rezultate cât mai bune! Cu toţii trebuie să contribuim la creşterea prestigiului acestei şcoli”.

Liceul are înscrişi 1450 de elevi. La finalul festivităţii toţi cei prezenţi au avut parte de o surpriză mai mult decât plăcută, fiind de altfel şi o premieră în judeţul Neamţ, când la o manifestare de început de an şcolar cântă un artist. Cunoscutul şi îndrăgitul artist Andrei Păunescu, fiul regretatului poet, Adrian Păunescu, a susţinut un mic recital spre bucuria celor de faţă.

Şi la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” deschiderea noului an şcolar a fost un prilej de reîntâlnire dintre elevi şi profesori. Prof. Adina Margine, directorul instituţiei şcolare a transmis mulţumiri tuturor cadrelor didactice pentru implicare şi dăruire, iar elevilor le-a urat mult succes şi rezultate notabile în perioada următoare.

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” sunt înscrişi 1433 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a.

 

Emoţii pentru „piticii veseli” de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2

Pentru prichindeii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2, începutul de an şcolar a fost prilej de emoţii dar şi de bucurie. Zeci de copii şi părinţi au fost aşteptaţi de către doamnele educatoare şi de către directorul Eugen Pintrijel, pentru a le ura un bun venit. Evident nu au lipsit buchetele de flori oferite de cei mici doamnelor educatoare. După oficierea unei slujbe religioase a urmat mesajul directorului şcolii gimnaziale Nr. 2 „Ghica Vodă”: „Să dea Domnul să avem o bună colaborare şi în acest an şcolar, să avem parte de sănătate, de bucurii şi de împliniri. Vă urez mult succes!

330 de copii sunt înscrişi la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2, în timp ce la şcoala generală sunt înscrişi 635 de elevi.

Speranţe pentru viitoarele asistente medicale

Şi la Şcoala Postliceală Sanitară „Laureatus” din Târgu Neamţ viitoarele asistente medicale şi de farmacie au întâmpinat noul an şcolar cu speranţa că, în ciuda pandemiei, vor face orele fizic şi vor avea şansa să îşi desfăşoare şi orele de practică. Conducerea şcolii, în frunte cu preşedintele Doru Băetu şi directorul Alexandra Frenţescu le-au transmis elevilor mesaje de speranţă şi încredere.

Vreau să mulţumesc promoţiei 2021 care a avut nişte rezultate extraordinare la examenul de absolvire cu procent de reuşită de 100%. Asta înseamnă că la şcoala noastră se face învăţământ de calitate. Mulţumesc cadrelor didactice pentru implicare şi profesionalism, domnului doctor Cornel Saradan şi prof. Ionelei Rusu.  Le doresc mult succes noilor cadre didactice, printre care dr. Clara Sârbu, un profesionist desăvârşit şi cu mari calităţi umane. Şi nu în ultimul rând doamnei director Alexandra Frenţescu că face parte din colectivul nostru, un foarte bun organizator. Şi mulţumesc celor din anul 1 că au ales şcoala noastră şi le doresc mult succes!”.

La Şcoala Postliceală Sanitară „Laureatus” din Târgu Neamţ sunt înscriși 80 de elevi.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *