Școala Gimnazială „I.G. Teodorescu” Ruseni. Început de an școlar cu rezultate importante 

Debutul acestui an de învățământ pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”I.G. Teodorescu” Ruseni a fost unul cum nu se poate mai bun. Conducerea unității, cu sprijinul Consiliului de Administrație, numai din fonduri proprii, a efectuat  câteva importante lucrări înaintea debutului noului an școlar.

În acest sens, directorul Cristinel Veniamin Constantin ne-a declarat: „Iată, noul an școlar, care a debutat de foarte puțin timp, a demonstrat încă o dată că suntem pregătiți să primim la școală, ca în fiecare an, în cele mai bune condiții pe care noi le putem oferi în acest moment, preșcolarii și elevii noștri. În această vară, a fost reabilitat holul de la parter, casa scării elevilor și a cadrelor didactice, toate spațiile de învățământ au fost igienizate, conform normativelor în vigoare. Clasele de învățământ primar sunt dotate cu televizoare, apoi toate clasele sunt dotate cu table magnetice, internet de mare viteză prin fibră optică și am asigurat combustibilul lemnos pentru iarna 2021/2022. Toate acestea s-au realizat pentru sporirea confortului elevilor noștri și pentru a da siguranță din punctul de vedere al normelor ISU. Totodată, și la Grădinița cu program prelungit spațiul a fost igienizat, retușat acolo unde a fost cazul, și am început în condiții foarte bune. A fost   suplimentat numărul de paturi pentru grupa cu program prelungit la 30, s-a construit o magazie de lemne. În anul școlar 2021/2022, vom funcționa într-un singur schimb, cu 103 copii la grădiniță, 142 de elevi la învățământul primar și 84 de elevi la gimnaziu. De asemenea, mulțumesc  prof. Ștefan Diaconu, pentru sprijinul acordat în decorarea holurilor școlii. Mulțumesc tuturor celor care au trudit în această vară ca spațiile școlii să arate foarte bine, mulțumesc membrilor Consiliului de Administrație care au fost de acord cu toate proiectele propuse”.

Firește, lucrările efectuate au darul de a oferi condiții foarte bune preșcolarilor și elevilor din acest sat, așezare care beneficiază de un spor important al numărului de copii cuprinși în sistemul educațional local.

Proiectul Amenajarea curții Școlii Gimnaziale „I.G. Teodorescu” Ruseni

Sâmbătă, 25 septembrie, în curtea Școlii Gimnaziale „I.G. Teodorescu” Ruseni a fost mare forfotă.  Alături de copii de clase primare, au fost de faţă reprezentanți ai Fundației Autonom Piatra Neamț, care au dotat și înfrumusețat curtea unității școlare cu zeci și zeci de bughete de crizanteme, care înfloresc toamna, plantate în jardiniere din anvelope uzate, dar vopsite în diverse culori. A fost o lecție de ecologie pentru toți cei prezenți. Musafirii au fost reprezentați de Elena Buruiană, iar gazdele de directorul Cristinel Veniamin Constantin. Cele două entități sunt la al doilea proiect derulat în acest an,  acțiuni care se doresc a fi un început de drum în continuarea colaborărilor  presărate cu mai multe proiecte educaționale, destinate celor de pe băncile școlii. Fiind o gazdă deosebită, conducerea școlii speră ca Fundația Autonom să vină și cu alte idei de proiecte, în parteneriat cu unitatea de la Ruseni, comuna Borlești.

Elena BURUIANĂ, reprezentant al Fundației Autonom Piatra Neamț: „În primul rând, realizăm acest proiect cu ajutorul Fundației Autonom, care este implicată în acțiuni educaționale. Am ajuns la Ruseni, datorită faptului că am mai derulat un proiect aici și am colaborat foarte bine cu elevii și cu domnul director. Atunci am colaborat doar cu profesorii. Fiind un proiect de prim-ajutor, am implicat și ISU Neamț, care a susținut o lecție de prim-ajutor profesorilor, pentru că atunci nu se putea intra în contact cu elevii. Am reușit să le povestim dumnealor despre misiunile de prim-ajutor, ca apoi să le spună copiilor. Dar, văzând de la primul proiect această curte frumoasă a școlii, plină de brazi, ne-am gândit să o amenajăm cu flori, fiind o acțiune cu elevii de școală primară. Noi facem acțiuni în toată țara”.

Prof. Cristinel Veniamin CONSTANTIN, directorul Școlii Gimnaziale „I.G. Teodorescu” Ruseni: „Demarăm anul școlar 2021/2022 cu acest proiect, împreună cu Fundația Autonom din Piatra Neamț, privind amenajarea curții școlii. Este o lecție de ecologie cu elevii unității noastre. Nu am reușit să aducem toți copiii aici. A fost creat un grup țintă de 28 de copii, din învățământul primar. Cu Fundația Autonom avem o colaborare foarte bună, iar în luna mai am avut un proiect în parteneriat cu această fundație, dar și cu ISU Neamț. A fost o campanie de prevenire a accidentelor doar cu cadrele didactice, iar acum suntem, după cum se vede, la al doilea proiect. Copii sunt foarte mulți, mai mulți decât am estimat noi să fie prezenți. Eu spun că este un lucru bun, iar aici punem în valoare și calitatea antreprenorială a copiilor. Lucrează cu drag, cu spor la înfrumusețarea curții școlii lor. Dorim ca în acest an să derulăm cât mai multe proiecte  față în față, copii și părinți, deopotrivă, din comunitatea școlară de la Ruseni”.

Pagină realizată de C. NEGRU

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 508, săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *