17 localităţi nemţene în scenariul roşu COVID-19

De la o zi la alta, numărul localităţilor nemţene care depăşesc rata de 6 la mie la infectări este tot mai mare. Duminică erau 15, astăzi, 18 octombrie, sunt deja 17 localităţi intrate în scenariul roşu.

În comuna Pângăraţi, cu 70 de îmbolnăviri în ultimele 14 zile, rata de infectare este de 13,04 la mia de locuitori. Este, aşadar, un dublu record nedorit, în primul rând ca număr de localităţi în roşu, astăzi  avem înregistrată, însă, şi cea mai mare incidenţă a infectărilor de la începutul pandemiei, cea din Pângăraţi.

Pe total judeţ au fost 141 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, 57 dintre acestea în Piatra Neamţ, potrivit informaţiilor furnizate de DSP Neamţ. În Spitalul Judeţean Neamţ avem 398 de pacienţi infectaţi internaţi pe diferite secţii, alţi 12 suspecţi sunt în tot atâtea saloane, 160 de nemţeni care nu sunt infectaţi sunt internaţi pentru alte afecţiuni acute.

În Alexandru cel Bun rata infectărilor este de 11,47 la mie, cu 70 de îmbolnăviri în ultimele două săptămâni, urmează îndeaproape Piatra Neamţ, cu 11,44 incidenţă şi 1.285 de pozitivi în perioada de referinţă.

O rată cuprinsă între 6 şi 10 la mie au şi localităţile: Mărgineni, Dobreni, Tarcău, Bodeşti, Dumbrava Roşie, Dochia, Ruginoasa, Bicaz, Girov, Gârcina, Podoleni, Târgu Neamţ, Negreşti şi Costişa.

Avem, în continuare, o singură localitate în care, în ultimele 14 zile nu a fost raportat niciun caz de coronavirus, comuna Pânceşti.

Din fericire, niciun deces cauzat de SARS-COV-2 nu a fost înregistrat în ultimele 24 de ore.

Situaţia îmbolnăvirilor, pe toate localităţile nemţene, o puteţi consulta în tabelul de mai jos.

incidenta L 18.10.2021

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *