Concurs directori de școli: 25 de contestații la testul grilă

În cele două zile alocate, 25 de profesori din Neamț au contestat rezultatele la proba scrisă din concursul de directori și directori adjuncți de școli. Testul a constat în 50 de întrebări cu un singur răspuns, iar corectarea s-a făcut de doi evaluatori, pe baza grilei cu răspunsuri și în prezența candidatului. Practic, este puțin probabil ca situația să se schimbe după recorectare. Reamintim că din 221 de candidați, doi au lipsit medical (infectați), 6 nu s-au prezentat și 63 au luat note sub 7, fiind declarați respinși.

Notele finale vor fi afișate miercuri, 20 octombrie, după care candidații își vor putea oficializa opțiunile privind școala pe care doresc să o conducă. Interviul este a doua probă a concursului și va avea loc în fața comisiei ce va fi constituită la fiecare școală și din care va face parte și un specialist în resurse umane. În perioada 2-10 noiembrie se vor forma comisiile, iar interviurile se vor susține în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie. Până atunci, se va fi încheiat și testul scris, din data de 28 octombrie, pentru candidații care n-au putut participa la cel din 15 octombrie fiindcă au fost infectați.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 17 decembrie, urmate de emiterea deciziilor și preluarea funcțiilor începând cu data de 10 ianuarie 2022.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *