295.000 lei pentru amenajarea accesului pe puntea de la ștrandul din Piatra-Neamț

Actualizare: proiectul de rectificare a bugetului municipiului Piatra-Neamț a trecut cu 12 voturi pentru și 8 abțineri. Primarul Andrei Carabelea a răspuns, în timpul ședinței la o întrebare cre viza puntea de la ștrandul tineretului: „pregătim licitația pentru proiectare și mi-aș dori, având proiectul tehnic până la finalul anului, să putem demara procedura de execuție a lucrării. Va fi o punte nouă construită la Ștrand, prefer să nu mai peticim, ci să venim cu un proiect care să fie emblematic pentru municipiul Piatra-Neamț. Dar este nevoie și de o soluție tehnică în spatele acestei dorințe și mai întâi trebuie să avem o estimare clară a costurilor.”

Știre inițială: Proiectul de rectificare bugetară, aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local al municipiului Piatra-Neamț, de joi, 21 octombrie, prevede și suplimentarea cu 95.000 lei a bugetului pentru amenajarea accesul spre puntea de la Ștrandul Tineretului. Pentru reamenajarea trecerii peste calea ferată, de pe strada Bistriței, au fost alocați deja 200.000 lei. Conform notei interne a Serviciului Investiții și Lucrări Publice suplimentarea este necesară „întrucât bugetul este insuficient pentru demararea procedurii de achiziție publică, pentru execuție lucrări Amenajare acces punte ștrand”. Cei 95.000 lei vor fi transferați de la capitolul Locuințe, servicii publice, dezvoltare comunală – execuție iluminat LED strada General Nicolae Dăscălescu.

Trecerea de peste calea ferată, care asigură accesul pietonal spre puntea de la Ștrand ar putea intra în reabilitare, după ce proiectul în cuantum de 295.000 lei va fi scos la licitație. Probabil că după ce vor începe aceste lucrări, va reveni în atenția edilului de Piatra-Neamț și puntea, despre care spunea acum vreo două luni că se află într-un stadiu avansat de degradare.

La sfârșitul lunii mai anul curent, primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, anunța pe pagina oficială că „vara aceasta, Ștrandul Tineretului va avea și o intrare pietonală decentă. Alături de administratorul public Vlad Moscalu, arhitectul Andrei Ciubotaru și câțiva colegi din primărie, am avut astăzi o întâlnire în teren cu reprezentanții CFR pentru a defini soluția tehnică cu privire la modernizarea și accesibilizarea intrării pietonale în Ștrandul Tineretului dinspre cartierul Precista”.

Inna Teodorescu