Campanie de informare pe măsuri sanitare la Shopping City

IPJ Neamţ a desfăşurat astăzi, 26 octombrie, o acţiune de informare şi prevenţie pe tema ultimelor hotărâri ale CNSU şi CJSU Neamţ pe măsurile sanitare în contextul pandemiei, la Shopping City Piatra Neamţ, în contextul în care au existat probleme de comunicare privind ultimele restricții care au fost impuse începând de luni.

Una dintre cele mai importante măsuri se referă la accesul în complexurile comerciale mari, de tip mall, care este permis numai în baza certificatului verde COVID-19.

La cele două puncte de acces în mall, reprezentanţii firmei de pază efectuau controlul certificatelor verzi cu aplicaţia dedicată din telefoanele mobile sau pe baza documentelor scoase la imprimantă.

Numărul clienţilor aflaţi în mall, astăzi, după intrarea în vigoare a noilor prevederi legale era sensibil mai mic decât într-o zi obişnuită.

Echipa IPJ Neamţ a discutat cu angajaţii firmei de pază despre noile prevederi legale şi cu o parte dintre clienţii aflaţi în complexul comercial.

În contextul situației critice a sistemului medical, unde nu mai există paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 și a noilor restricții implementare de luni, 26 octombrie, a început să crească și numărul persoanelor vaccinate. Conform informațiilor furnizate de prefectul George Lazăr, peste 10.000 de nemțeni s-au vaccinat în ultimele două zile.

Detalii despre accesul în instituţiile publice şi despre acţiunea preventivă a poliţiei aflaţi şi din declaraţia video dată de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspector Ramona Ciofu.

Angela Croitoru

One comment

 • Andrei Varga

  octombrie 26, 2021 at 5:44 pm

  Angajații nu necesită nici certificat nici nimic .
  Cum suntem cu toții protejați? Te poți infecta exact de la angajații care se supun legilor de munca și după Arafat nu pot fi obligați să se vaccineze.
  Cum suna parascovenia asta ???

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *