Fundația Altex continuă opera de binefacere în Sănătate

Proiectele umanitare dedicate sistemului sanitar public derulate de Fundația Altex continuă cu un protocol încheiat cu Secretariatul General al Guvernului. Obiectivul acestui protocol este ca Fundația Altex să asigure dispozitive și echipamente medicale necesare spitalelor, transportul acestora, garanția de 12 luni minim, punerea în funcțiune și instruirea personalului unde este cazul. SGG își asumă să promoveze propunerile Fundaţiei Altex către unităţile sanitare publice, către autorităţile publice centrale sau locale care le tutelează.

Pietreanul Dan Ostahie, fondatorul și conducătorul Altex, a fost primul care, după tragedia provocată de incendiul din secția ATI Piatra-Neamț, din 14 noiembrie 2020, a oferit echipamentele necesare pentru înființarea unui nou ATI cu 6 paturi. Practic, această sponsorizare în valoare de 200.000 euro a permis ca într-un timp scurt să poată fi, din nou, îngrijiți pacienții cu COVID-19 gravi la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Reamintim că cele două saloane de la secția ATI care au ars sunt și acum sub sigiliu impus de organele de anchetă. Abia la începutul lunii octombrie 2021, conducerea spitalului a obținut permisiunea Parchetului General de desigilare a unui al treilea salon.

În același timp, Dan Ostahie a mai făcut un gest de omenie și, la începutul acestui an, a anunțat că donează 4 hectare de teren în Piatra-Neamț pentru construirea unui nou spital municipal.

Mihaela Mitescu, președinta Fundației Altex, ne-a declarat că noul protocol încheiat cu SGG este baza de pornire în rezolvarea solicitărilor care vin de la spitale și autoritățile care le administrează. „Noi am făcut mai multe demersuri în acest sens, nu am primit răspuns de fiecare dată, s-a întâmplat abia acum. Ne vom preocupa și de solicitările punctuale care apar, dar și de solicitările care ne vor fi transmise în baza acestui protocol”, a subliniat Mihaela Mitescu, pietreancă și ea, cu o experiență anterioară deosebită în cadrul companiei.

În cadrul campaniei „Împreună pentru România. Salvăm vieţi” al Fundației Altex au fost donate în mai bine de un an de zile echipamente IT şi electronice, măşti de protecţie, echipamente şi dispozitive medicale care însumează 5 milioane de euro. Destinatarii sunt nu doar spitale, ci și instituţii şi unităţi de învăţământ din țară.

Fundaţia este o organizaţie nonprofit a companiei Altex România și are ca obiectiv implicarea în soluționarea problemelor din societatea românească ce țin de sănătate, educație, mediu.

Cristina Iordache

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *