Ce pensule de unghii să alegi pentru a obține rezultatele dorite

Manichiura s-a transformat într-o adevărată artă de când o mulțime de tehnici, modele și metode de realizare au luat cu asalt această zonă a industriei frumuseții. Se realizează opere impresionante pe suprafețe atât de mici cum sunt unghiile, încât te face să te întrebi cum au putut acestea prinde contur.

Pentru a putea obține rezultatele dorite sunt necesare atât cunoștințele temeinice în domeniu, îndemânarea specialistului, dar și instrumente performante. Pentru pictura pe unghii care a atins cote impresionante în ultima vreme, un rol foarte important îl joacă pensulele folosite pentru desen. 

Există mai multe tipuri de pensule, fiecare cu proprietățile sale. Pentru  o pictură pe unghii este posibil să fie nevoie să folosești chiar mai multe tipuri de pensule de unghii, în funcție de modelul pe care vrei să îl obții.

Tot mai multe femei optează pentru nail art, datorită aspectului deosebit pe care îl conferă unghiilor, dar și datorită rezistenței în timp a acestei manichiuri. Pentru ca rezultatele să fie însă cele pe care fiecare doamnă și domnișoară le așteaptă este nevoie să fie utilizate instrumentele și materialele potrivite. 

Când folosești pensule de unghii care nu sunt potrivite nu vor rezulta acele detalii fine pe care dorești să le creezi și nici nu vei putea să controlezi fluxul de ojă atunci când pictezi unghia. Pentru principalele modele de manichiură care fac acum senzație ai nevoie de un set de pensule profesionale din care nu trebuie să îți lipsească tipurile ce vor fi enumerate în cele ce urmează.

Pensule rotunde

Pensulele rotunde nu trebuie să lipsească din arsenalul niciunui specialist, acestea fiind cele mai utilizate tipuri de pensule în nail art. Pensulele rotunde sunt de grosimi diferite, de la foarte subțiri (numărul 00 sau 0), la unele mai groase. Acestea sunt folosite pentru a trasa linii fine sau mai pline și mai groase.

Pensule ombre

Pentru că manichiura ombre sau degrade este în trend, atunci și o pensulă care să ajute la realizarea acestei tehnici este mai mult decât utilă. Astfel, a apărut pensula ombre care permite treceri de culori foarte fine, ceea ce va duce la obținerea unui degrade impresionat. 

Pentru a realiza trecerile între culori, pensula are două tipuri de fire, unele mai scurte și unele mai lungi, iar în acest aspect stă întreaga tehnică de realizare a manichiurii ombre. Această pensulă se poate folosi cu vopsele acrilice, ojă semipermanentă sau geluri colorate.

Pensule plate

Pensulele plate sunt folosite în nail art pentru a se realiza tehnica one stroke. Cu ajutorul unei pensule plate se pot trasa linii groase, caroiaje, zig-zag. Tehnica one stroke constă în realizarea petalelor dintr-o singură mişcare a pensulei în două sau mai multe nuanţe, amestecate în degrade.

Pensule “limbă de pisică”

Pensula tip „limbă de pisică” este realizată din păr natural și se utilizează în tehnica designului acrylic, pentru pictură sau modelarea gelurilor 3D. Pensula “limbă de pisică” are vârful fin și ascuțit, lucru care permite modelarea în relief a acrilului.

Cum se îngrijesc pensulele de unghii

Pensulele de unghii trebuie igienizate după fiecare utilizare. Acest lucru ajută atât la menținerea pensulelor în cea mai bună stare pentru o perioadă îndelungată de timp, dar asigură și igiena unghiilor cu prima ocazie în care sunt folosite. Pensulele de unghii se depozitează cu vârful în sus sau în poziție culcată, pentru a nu se deforma vârful. Tot pentru a le prelungi durata de utilizare, fiecare pensulă se folosește în scopul pentru care a fost creată.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *