IȘJ Neamț: 104 clase în online, prima actualizare va fi luni, 4 octombrie

Ultimele date publicate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț arată că sunt 124 de elevi și 41 de angajați din învățământul nemțean confirmați cu Covid. Situația de la finalul zilei de 29 septembrie arată că erau efectiv 2.671 de elevi – din 104 clase – care învață online, la care se adaugă 297 elevi rămași să învețe de acasă pe motive medicale.

„Sunt datele de dinaintea apariției noului ordin comun Educație-Sănătate nr. 5.338/1.082, publicat aseară, 1 octombrie, în “Monitorul Oficial”. Am primit o instrucțiune care stabilește să publicăm pe site-ul Inspectoratului Școlar situația claselor și formațiunilor cu activitatea fizică suspendată, a claselor care revin în format fizic. Prima situație o vom publica luni, 4 octombrie, noi primim și în week-end datele de la școli. Practic, datele se actualizează și se publică ori de câte ori apar modificări la nivelul claselor. După cum se știe, doar suspendarea cursurilor la nivelul unei școli se adoptă prin hotărâre a CJSU. Astăzi, 2 octombrie, nu avem nici o școală din județul Neamț care să fie cu activitatea fizică suspendată”, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț.

Decizia de trecere în online a cursurilor se ia de conducerea școlii în momentul când apare un singur caz Covid într-o clasă. Decizia trebuie avizată de IȘJ Neamț și de DSP Neamț. Elevii învață online 14 zile, iar cei vaccinați, cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și cei cu test rapid sau RT-PCR negativ după a 8-a zi se pot întoarce în bănci. Când apar cazuri Covid în rândul profesorilor, cadrelor didactice auxiliare sau nedidactice, acestea sunt obligate să anunțe conducerea școlii, care va anunța DSP, care va face ancheta epidemiologică, pentru a stabili toți contacții și pentru a decide împreună cu conducerea școlii dacă trebuie suspendată activitatea didactică la clasa sau la școala respectivă, indiferent câte clase învață online. În acest caz „Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul IȘJ/IȘMB și al DSP/DSPMB”, prevede art. 6 din noul ordin comun. Decizia CJSU Neamț pentru scenariile în școli începând cu data de 4 octombrie:

scenarii scoli
(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *