Circulaţia persoanelor este interzisă în Pângăraţi, între orele 20:00-5:00

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ a decis astăzi, 8 octombrie, interdicţia circulaţiei persoanelor în Pângăraţi, în intervalul orar 20:00-5:00. În această comună, incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile a ajuns la nivelul de 8,74‰. Sunt însă şi excepţii de la această regulă, potrivit Hotărârii CJSU nr. 99:

“a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la lit. a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la lit. b) – d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura”.

În aceeaşi localitate, CJSU Neamţ a stabilit obligaţii şi pentru agenţii economici din domeniul comercial/prestări servicii: “Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00 – 22,00, în comuna Pângăraţi (8,74), unde incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori. Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară”.

CJSU Neamţ a stabilit obligaţii şi pentru comunele Farcaşa (6,19‰), Dobreni (6,04‰), Podoleni (4‰), Dumbrava Roşie (3,62‰), Cândeşti (3,41‰), Gâdinţi (3,28‰), Tarcău (3,27‰), Crăcăoani (3,03‰), Ghindăoani (2,68‰), Mărgineni (2,48‰), Hangu (2,45‰), Dulceşti (2,38‰), Icuşeşti (2,05‰), Răuceşti (2,03‰) şi oraşul Târgu Neamţ (3,37‰). Decizia 99 a CJSU, integral: HCJSU nr. 99_2021_stabilire masuri domeniul sanatatii. (M.N.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *