Știre actualizată. La loc comanda la Lețcani: spitalul se redeschide cu 10 paturi dar nu la ATI

Actualizare: Spitalul modular de la Lețcani și-a redeschis porțile în seara de 12 octombrie, dar, cel puțin deocamdată nu poate trata persoane cu forme grave de COVID-19 deoarece stocatorul de oxigen încă nu funcționează. Șeful DSP Iași, citat de G4Media, susținea că întârzierea cu livrarea echipamentului este cauzată de „gabaritul acestuia”.

Pacienții tratați în prezent la Lețcani suferă de „forme medii de COVID”, pacienți conectați la măști de oxigen, conform informațiilor furnizate Diana Cimpoeșu, medicul șef al SMURD Iași pentru stiripesurse.ro.

Ministrul Cseke Attila declara că „următoarele zile vom putea să operaționalizăm și paturi ATI, pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI”.

Știre inițială: Spitalul modular de la Lețca devine un subiect din ce în ce mai tragic și un exemplu de politici criminale în România. Descris înainte de a fi făcut ca „cel mai modern spital COVID din România”, modularul este închis de 9 luni. Ar fi trebuit să se deschidă în astăzi (citește aici) dar marea redeschidere cu capacitate redusă, la doar 6 paturi ATI s-a amânat. Conform declarației lui Vasile Cepoi, șeful DSP Iași, decizia a fost luată din cauza lipsei unei soluții pentru oxigen: „La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea interna primii pacienți”, a precizat Cepoi, citat de Mediafax.

Între timp, în județele Iași și Neamț, care au cheltuit peste 13 milioane de euro pentru modularul de la Lețcani în speranța acesta că va ușura misiunea spitalelor, nu mai sunt paturi la ATI.

M.N.

One comment

 • valul 4

  octombrie 12, 2021 at 12:50 pm

  minciuni cu toptanul pentru spălare de imagine.
  intrăm în anul 3 de covid, în curand.
  în 2 ani, bossii din politică, n-au făcut decât să dea atacul la rezervoarele cu bani. bani din spitale fantomă, bani din consumabile sanitare, bani din naivitatea prostimii, bani din donații… la asta se pricep cel mai bine, știm deja.
  am ajuns să mă întreb dacă nu cumva relaxarea din vară a avut ca scop exact asta: creșterea numărului de îmbolnăviri care să aducă venituri unor băieți deștepți. în fond, esențialii s-au vaccinat primii și oricum ei nu ajung în spitalele de campanie ale țării.
  să fim optimiști! se poate și mai rău decât atât.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *