Liviu Dragnea: Ionel Arsene a insistat pentru Viorica Dăncilă, să fie premier!

Interviul dat de Liviu Dragnea postului de televiziune Kanal D a ridicat, cel puțin parțial, misterul de pe decizia prin care Viorica Dăncilă a devenit propunerea  de prim-ministru al României din partea PSD, după demisia lui Mihai Tudose. Pentru nemțeni mesajul este cu atât mai interesant cu cât fostul șef al PSD spune că propunerea și insistențele pentru materializarea ei au venit de la Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

“ Pot să spun acum pe scurt istoria cum s-a născut ca şi premier doamna Viorica Dăncilă. Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv de a doua zi, după ce îşi dăduse demisia Mihai Tudose, era mai mulţi colegi şi am rugat să facem o listă scurtă cu nişte potenţiali prim-miniştri. Un coleg a insistat în permanenţă ca pe acea listă să fie trecută şi Viorica Dăncilă, este un om pe care cred că îl cunoaşteţi, domnul Ionel Arsene, acum e preşedinte de Consiliu Judeţean la Neamţ. A insistat într-una. În final, după câteva ore de discuţie, am ajuns toţi la concluzia că a doua zi o să propunem colegilor din Comitetul Executiv Naţional ca şi variantă pe Carmen Dan. Au plecat toţi şi, cu totul întâmplător, domnul Ionel Arsene a mai rămas, insistând totuşi să mergem cu Viorica Dăncilă. Sigur că decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărţit pe la 3 dimineaţa, la 5 şi ceva m-am trezit şi am tot analizat, în sfârşit, am rămas cu ideea Viorica Dăncilă”, a declarat Dragnea.

Dacă ce relatează Liviu Dragnea este adevărat. Înseamnă că insistențele lui Ionel Arsene au fost factorul decisiv și l-au bântuit întreaga noapte pe șeful PSD, care a renunțat la propunerea rezultată din discuții  și a mers pe mâna prietenului de la Neamț. Consecințele pentru imaginea României se cunosc, iar prestația doamnei Dăncilă a devenit legendară inclusiv prin emisiunea IUmor. Nu insistăm aici asupra a ceea ce s-a întâmplat după cu personajele în discuție, cu Dragnea care a ajuns la pușcărie, cu Viorică Dăncilă care a decis victoria lejeră a lui Klaus Iohannis la prezidențiale și a ajuns sinecuristă la Banca Națională și cu un Ionel Arsene liniștit și optimist în Neamț.

V.B.

 

2 comments

 • Change manei!

  octombrie 18, 2021 at 4:20 pm

  Se poate sa ajungă Ionel direct valutist ( a se citi lucrător BNR) fără a mai ajunge Prim ministru?

  Răspuns

 • Samael

  octombrie 18, 2021 at 6:38 pm

  Deci Ionel are la activ cel mai prost deputat și ministru (2 in 1 prin persoana lui Andrușcă) și cel mai idiot Premier (prin coana Veorica) 🙂

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *