Patiseria L’Amande – produse delicioase și sănătoase

Inaugurată la sfârșitul lunii iulie, L’Amande, prima patiserie din Moldova care produce și comercializează produse fără gluten, a răspuns cu succes unei nevoi stringente a consumatorilor care sunt afectați de boala celiacă – intoleranța la gluten. De altfel, tocmai nevoia de a simți bucuria gustului unui dulce sănătos și proaspăt, chiar și în condiții de restricții alimentare, a determinat-o pe Daniela Alecse să pună bazele acestei afaceri, pe care a transformat-o într-un brand recunoscut în întreaga țară. În condițiile în care a fost diagnosticată ea însăși acum șase ani cu boala celiacă, putea înțelege cel mai bine frustrarea cauzată de oferta mult prea limitată pentru cei care doreau să poată avea acces la alimente hrănitoare, fără a face rabat de la calitate. Iar alegerea numelui nu a fost întâmplătoare, pentru că « amande » înseamnă în traducere „migdală”, un fruct asociat cu multiple efecte benefice asupra organismului.

 

Amplasată central, la intrarea în Parcul Cancicov, la intersecția străzilor Războieni și Aleea Parcului, cu o atmosferă primitoare și prețuri care reflectă calitatea produselor, L’Amande întâmpină clienții cu o varietate impresionantă de produse de cofetărie (prăjituri, fursecuri etc.), produse de patiserie-brutărie (brioșe, croisante, cozonaci, franzele, etc) și alte produse realizate după rețete testate și degustate de-a lungul timpului. Datorită inițiativei a doi parteneri locali – Florin Nedeff și Bogdan Ilieș – Bacăul a devenit prima locație de franciză a patiseriei L’Amande deschisă în București acum cinci ani, care a readus zâmbetul de chipul iubitorilor de dulciuri care pot consuma doar produse fără gluten. Oricine trece pragul acestei oaze de delicatese se simte confortabil și dornic să revină ori de câte ori are poftă de ceva dulce, indiferent dacă este o persoană cu intoleranță la gluten sau doar un iubitor de dulciuri rafinate.

La inaugurarea cofetăriei băcăuane, Daniela Alecse declara: „În cei cinci ani de existență am creat și adaptat peste 200 de rețete, astfel încât acestea să nu conțină gluten, chiar dacă unele dintre ele sunt rețete tradiționale. Și am reușit asta fiind cât mai aproape de gustul tradițional pe care oamenii îl știu și îl apreciază. În portofoliul actual al L’Amande se găsesc aproape toate prăjiturile clasice, dar și cele moderne, dar toate rețetele sunt adaptate în așa fel încât să nu conțină gluten sau alți alergeni. Și am diversificat și oferta de produse care nu conțin lapte, ou sau zahar. Până la urmă se poate spune, și noi am demonstrat-o, că bucătăria e un domeniu extraordinar al experimentării. Nu ne oprim aici. Ne dorim să rămânem aproape de consumatorii noștri și vom continua să diversificăm gama de produse. Tocmai de aceea este atât de important să ajungem în cât mai multe orașe și să aflăm direct de la oameni ce și-ar dori să găsească atunci când trec pragul L’Amande”, a mai spus Daniela Alecse.

Din mărturiile gazdelor băcăuane, L’Amande a reușit, în doar câteva luni, să cucerească o piață care este în creștere, pentru că a mers vorba în toată Moldova despre noutatea și diversitatea gamei de produse, dar mai ales despre promisiunea împlinită a protejării sănătății persoanelor cu intoleranță la gluten. Şi veştile bune nu se opresc aici, mai ales pentru cei care nu sunt din Bacău, cofetăria are posibilitatea de livrare a produselor de panificație şi a fursecurilor. Pentru mai multe detalii puteţi apela cu încredere 0771538242.