Municipiul Piatra-Neamț: predare terenuri către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru construirea a două creșe

Ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț, din 21 octombrie, a fost suplimentată cu două proiecte care se referă la construirea a două creșe. Pentru realizarea celor două investiții, de către Compania Națională de Investiții (CNI), terenurile pe care vor fi amplasate creșele trebuie să fie predate în gestiunea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Dacă proiectele de hotărâre de consiliu local vor primi votul consilierilor, se va construi o creșă cu capacitate mică pe strada Lunca Bistriței, în Cartierul Văleni și o creșă cu capacitate medie pe strada Mihai Viteazu, în Cartierul Dărmănești.

Chiar dacă finanțarea se face de către CNI, municipiului Piatra-Neamț îi revin o serie de obligații: să suporte cheltuielile cu racordurile la utilități (energie electrică, apă, gaz, internet, telefonie) și să acopere cheltuielile privind documentațiile pentru avize și studii solicitate prin certificatul de urbanism. Totodată, trebuie să păstreze destinația imobilelor pentru o perioadă de 15 ani.

Inna Teodorescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *