20 de localităţi nemţene în scenariu roşu COVID-19. Restricții în Roman și alte 6 comune din Neamț

Actualizare: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis o hotărâre prin care sunt instituire noi restricții în cazul mai multor localități din Neamț. În Negrești și Podoleni a fost instituită carantina de noapte, circulația fiind limitată între orele 20,00 – 5,00. Excepțiile sunt legate de deplasările profesionale, cele de urgenţă medicală şi în cazul persoanelor care au certificatul verde COVID-19.

Alte măsuri restrictive s-au luat și în cazul municipiului Roman și a comunelor Secuieni, Crăcăoani, Tupilați, Piatra Șoimului în care incidența cazurilor este de peste 3 la mia de locuitori.

Textul hotărârii poate fi consultat mai jos.

HCJSU nr. 110_2021_stabilire masuri domeniul sanatatii

Știre inițială: În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 273 de cazuri noi SARS-COV-2 în judeţul Neamţ, din care 80 în Piatra Neamţ. Astăzi, 20 octombrie, 20 de localităţi nemţene se află în scenariu roşu, cu o rată a infectărilor de peste 6 la mia de locuitori.

Alexandru cel Bun a ajuns la o incidenţă de 13,10 la mia de locuitori, cu 80 de pacienţi testaţi pozitiv în ultimele 14 zile. Urmează Pângăraţi cu o rată a infectărilor de 12,48 la mie, Mărgineni cu 12,13 şi Piatra Neamţ cu 11,89.

36 de localităţi nemţene au o rată a infectărilor cuprinsă între 3 şi 6 la mia de locuitori.

Rata infectărilor la nivelul judeţului, raportat la o populaţie de 566.535 de locuitori, a ajuns la 5,98 la mie, cu 3.388 de pozitivi în ultimele 14 zile.

15 decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, până în momentul raportării, din care unul la domiciliu, unul la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, unul la Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi, unul la Spitalul Municipal Roman şi 11 la SJU Piatra Neamţ, potrivit informaţiilor furnizate de Elena Sterpu, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ. Cel mai tânăr avea 49 de ani şi nu suferea de nicio altă afecţiune, iar cel mai în vârstă avea 89 de ani. Unul singur dintre decedaţi era vaccinat anti-covid 19 cu schemă completă, dar suferea de serioase afecţiuni cardiace. Toţi ceilalţi aveau boli cronice asociate de tipul bolilor cardio vasculare, obezitate sau diabet zaharat.

Situaţia detaliată a numărului de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile şi a incidenţei pe localităţi o puteţi consulta în tabelul de mai jos.

incidenta L 20.10.2021

Angela Croitoru