Președintele Iohannis dă semne că vrea restricții mai dure. Mâine…

Într-o conferință de presă susțină astăzi, 19 octombrie, la palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că mâine va fi convocată o ședință „cu toți responsabilii” în vederea instituirii unor măsuri restrictive mai dure. Decizia președintelui vine în contextul în care numărul deceselor în rândul persoanelor infectate de COVID-19 se apropie de 600 de pe zi la nivel național și spitalele nu mai au locuri la ATI.

Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea”, a anunțat președintele.

În același timp, șeful statului a lansat și critici la adresa guvernanților, afirmând că „pregătirile au fost deficitare. Campania de vaccinare s-a mișcat mult prea lent”. De asemenea, el a punctat importanța vaccinului anti – COVID în contextul actual: „Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost redusă… Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente la fel cum și formele severe și decesele sunt reale și dramatice”.

Concluzia președintelui vine însă într-un moment în care situația României este deja dramatică. Haosul din sistem, miile de morți din ultimele săptămâni, lipsa medicamentelor, toate sunt în dezacord cu orice măsuri luate…mâine. (V.B.)

One comment

  • constantin

    octombrie 20, 2021 at 8:35 am

    Este un proverb care spune “daca taceai filosof ramaneai”Asa si presedintele care a venit cu niste lucruri de mult consumate si cunoscute de popor.Corect era sa spuna ce masuri a dispus cu cei care si-au batut joc de bolnavi.Pacat ca in vremuri deosebit de grele avem un asemenea conducator.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *