Deşeurile de risc biologic din SJU Piatra-Neamţ, sub nasul  oamenilor

Actualizare: Radu Firăstrău, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ ne-a declarat: „Containerele trebuiau să se afle în spațiul de stocare temporară, ele probabil sunt scoase în vederea ridicării de către firmă. Acelea sunt pubele autorizate de transport. Nu este adecvat acel loc pentru depozitare. Nu ar trebui să se intersecteze acel circuit nici cu personalul, nici cu vizitatorii. Există un anumit program orar care trebuie respectat”.

Știre inițială: De când s-a limitat drastic accesul în Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, familiile bolnavilor și majoritatea cadrelor medicale din pavilionul chirurgical folosesc drept cale comună de acces o rampă metalică din spatele clădirii. Acolo există o ușă care se deschide cu cartele electronice.

Traficul generat de familiile celor spitalizați – îndrumați spre acea ușă de personalul de pază și cadrele medicale – este unul semnificativ, întrucât rudele aduc pachete cu mâncare, schimburi și/sau medicamente.

La primele ore ale dimineții de 20 octombrie, foarte aproape de rampa de acces erau depozitate peste 30 de containere cu deșeuri de risc biologic, purtând marcajul special obligatoriu. Din comportamentul şi atitudinea angajaților ar rezulta că această situație pare una normală. Suntem curioși dacă în cazul acesta nu se aplică regulile privitoare la ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *