Președintele Klaus Iohannis anunță noi restricții: masca devine obligatorie; de luni școlarii intră în vacanță

Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă la Cotroceni că, având în vedere situația pandemică, se vor lua mai multe măsuri restrictive pentru a readuce situația sub control.

Principalele două măsuri anunțate sunt reintroducerea obligativității purtării măștii atât în interior cât și în exterior; de asemenea, începând de luni, 25 octombrie, toți elevii, din ciclul primar, gimnazial și liceal vor intra în vacanță două săptămâni.

Cele mai importante declarații ale președintelui le puteți citi mai jos.

„Singura soluție pentru a opri pandemia este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să spună că nu e așa. În Vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat, procente de 70-80% populație vaccinată acolo s-au relaxat măsurile. În România s-a declanșat o catastrofă. Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie vaccinați-vă. Nu credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva. Ce se va întâmpla este că veți scăpa de boală. Până ce vă veți convinge să vă vaccinați, este nevoie de restricții pentru a proteja pe cei mai vulnerabili.

Pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceu este vacanță școlară pentru două săptămâni.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, și în interior și în exterior.

Este regretabil dar trebuie să instituim restricții care vor intra în vigoare de luni 25 octombrie. Guvernul va hotărî vineri, cel târziu, care vor fi aceste restricții.

Exemple de restricții:

  • restricții de circulație noaptea;
  • în timpul zilei la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar pe baza certificatului verde și cei nevaccinați vor avea o mulțime de restricții”.

Vlad B.

One comment

  • VLAD

    octombrie 20, 2021 at 9:02 pm

    „Domnul Iohannis, coborât parca de pe Lună, a constatat, abia la 18 mii de cazuri și aproape 600 de decese/zi, gravitatea situației și faptul că valul al patrulea nu a fost bine pregătit“

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *