Probleme pentru Iulian Bulai? Dacian Cioloș a căștigat alegerile interne și este noul șef de la USR PLUS

Aparent surprinzător, Dacian Cioloș a câștigat alegerile interne din USR PLUS, în ciuda faptului că delegații cu drept de vot din partea USR erau mult mai mulți decât cei de la PLUS. Scorul, destul de strâns ( 19.603 voturi la 18.908), arată totuși că Barna nu mai era  văzut caun conducător de viitor chiar de membrii USR, care au votat masiv pentru Cioloș. Pentru organizația din Neamț, condusă de deputatul Iulian Bulai, va urma o periodă interesantă, având în vedere că echipa PLUS a fost tot timpul marginalizată și chiar cei din USR ( Radu Samson sau Marius Irimia) care nu s-au aliniat alături de presedintele filialei, au avut de suferit. În perioada campaniei electorale la nivel de județ a existat o tensiune continuă, care s-a văzut cel mai bine în momentul în care greii partidului (Barna, Drulă) au venit să-l sprijine direct pe Iulian Bulai.

La București, în momentul anunțării rezultatului voturlui, mulți dintre delegații din Neamț păreau să nu înțeleagă că s-a schimbat conducerea, ei considerândcă votul era o simplă majoritate.

Dacă mâine, 2 noiembrie, Dacian Cioloș va reuși să obțină majoritatea și în forul colectiv de conducere, nucleul dur din jurul lui Dan Barna va pierde total influența în partid. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *