57 de situații-problemă pentru 152 candidați la funcțiile de directori și directori adjuncți de școli din Neamț

Inspectoratul Școlar Neamț a elaborat lista cu situațiile-problemă care vor fi utilizate în proba interviului din concursul pentru directori și directori adjuncți de școli. Sunt elaborate 57 de cazuri, dintre care cele mai multe vizează conflictele, abandonul școlar, managementul clasei, absențele, bullingul, relația cu părinții, infrastructura școlii, rezultatele la evaluările naționale, condițiile învățării în online.

 

 

Distinct, pentru școlile vocaționale, sunt câte 4 întrebări – pentru liceele sportive și pentru arte – și 5 întrebări clare pentru școlile speciale, nici una special destinată liceelor teologice. Lista cu cele 57 de situații-problemă este publicată pe site-ul IȘJ Neamț.

Cei 152 de candidați rămași în concurs vor începe de luni, 15 noiembrie, proba interviului, stabilită a se încheia în 8 decembrie. Este alocată o oră la fiecare candidat, timp în care acesta va prezenta strategia de dezvoltare a școlii pentru care a optat – 25 minute, va răspunde la situația-problemă trasă la sorți – 20 minute și va susține proba de competențe digitale – 15 minute.

Comisiile de interviu trebuie să fie formate pentru fiecare școală la care sunt candidați înscriși. În Neamț va fi organizat un singur centru de evaluare, găzduit tot la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț, unde s-a derulat proba scrisă. „Sunt condițiile sanitare ce trebuie respectate, sunt condițiile tehnice de înregistrare video-audio la parametri înalți de calitate ce trebuie asigurate, sunt membri comisiilor de interviu, inclusiv din partea universităților și firmelor care și-au anunțat disponibilitatea de a desemna specialiști în recrutare și care trebuie să fie cazați – sunt motive importante pentru care am decis organizarea unui singur centru de concurs pentru proba interviului. Decizia respectă întru totul metodologia de concurs stabilită de Ministerul Educației”, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț.

Candidații pentru o singură școală sunt programați în ordine alfabetică să intre la interviu. Programarea pe zile și pe comisii va fi anunțată mâine, 12 noiembrie.

C.I.