Bătălia dintre SC Troleibuzul SA și Primăria Piatra Neamț pentru banii de compensanții la transportul public

Primăria Dumbrava Roșie, nemulțumită de tariful pe care trebuie să îl plătească lunar către Troleibuzul S.A., vrea să rezilieze contractul cu ADI URBTRANS. În acest sens, în august 2021, primarul, Elena Chirițescu a deschis un proces la Tribunalul Neamț pentru a ieși din asocierea care gestionează serviciile de transport pe raza localităților Piatra Neamț, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gârcina, Roznov și Săvinești.

Avem acțiune pe rol deoarece vrem să ieșim din ADI Urbtrans, motivat de faptul că acea compensație pe care trebuie să o achitam operatorului de transport, în speță S.C. Troleibuzul S.A. este foarte mare”, a declarat pentru mesagerulneamt.ro, Elena Chirițescu, primarul comunei Dumbrava Roșie.

În replică, conducerea de la Troleibuzul acuză Primăria Dumbrava Roșie  că nu și-a plătit datoriile către companie încă de anul trecut. În luna ianuarie 2021 societatea a atacat în justiție primăria în vederea recuperării compensațiilor aferente serviciilor de transport prestate.

Doamna primar de la Dumbrava Roșie vrea să rezilieze contractul pe care îl are cu ADI URBTRANS. În momentul de față Primăria nu a plătit serviciile de transport prestate pe raza comunei, iar noi avem deja un proces pe rol pentru a recupera compensațiile lunare pe care trebuie să le plătească conform contractului. Troleibuzul face transport gratuit acum în Dumbrava Roșie. A mai fost un proces intentat pe care l-am câștigat, iar Primăria a trebuit să ne plătească 800.000 lei. S-a plătit această sumă și apoi nu au mai plătit compensațiile. Dacă am fi o companie privată, ar trebui să sistăm toate cursele”, a declarat Cristian Sauciuc, director Troleibuzul S.A.

Dacă instanța va admite cererea formulată de Primărie, locuitorii din comună riscă să rămână fără servicii de transport public în comun.

Mădălina Z.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *