Concurs pentru șefia a 7 dintre cele mai importante secții de la Spitalul Județean Neamț

Încă un pas spre normalitate făcut la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, care astăzi, 5 noiembrie, anunță concurs pentru conducerea a încă 7 secții. Una mai importantă decât cealaltă, secțiile pentru care candidații se pregătesc sunt UPU, Anatomie Patologică, Psihiatrie, Medicină Internă, Pediatrie, Neonatologie și ATI.

Condițiile de înscriere la concursuri sunt lejere și, cel puțin pentru UPU, se cere o vechime minimă de 3 ani fără întrerupere pentru medici specialiști sau primari. Va fi de urmărit dacă va exista cineva care să-și dorească funcția și contractul de management aferent, în condițiile în care valul 4 de covid a transformat UPU într-o secție constant plină cu pacienți pozitivi gravi – intubați, suspecți de COVID la fel de gravi și unii intubați, plus pacienți negativi la covid dar cu probleme grave de sănătate. O secție unde, evident, doar medici dedicați, puternici și echilibrați pot rezista și care a dat un director medical tot prin concurs. Oare actualul medic șef de secție?

Concursul pentru funcția de la secția Psihiatrie vine după ieșirea la pensie a doctoriței Rodica Stan, în iunie 2021, la capătul limitei maxime de vârstă. A condus secția o perioadă de timp, după pensionarea, în februarie 2014, a doctoriței Cornelia Vulpe. Ulterior, la șefia secției a fost numit dr. Cristinel Sava, din garnitura medicilor tineri. Se va decide actualul medic șef să intre în concurs?

Serviciul de Anatomie Patologică este condus din anul 2014 de același medic și, potrivit datelor publice de pe site-ul spitalului județean, sunt de toți 3 medici angajați. Se va înscrie actualul medic șef la concurs?

Sau Neonatologie, o secție sacrificată pentru bolnavii cu covid în mare parte din ultimii doi ani, ca și Obstetrică-Ginecologie, va avea candidat? Ori Medicina Internă, o altă secție prinsă strâns în socotirea paturilor pentru bolnavii cu covid și cei suspecți?

Cât privește secția Pediatrie, dr. Suzana Constantinescu se pregătește de ieșirea la pensie și lista opțiunilor este deschisă. Oare cine își va asuma șefia, în condițiile atâtor probleme și scandaluri legate de neterminatul proiect de reabilitare a secției?

Nu în ultimul rând, secția ATI – zdruncinată nu doar de incendiul din 14 noiembrie 2020, dar și secționată de sus în jos prin ultimul raport al Parchetului General, cu acuzații extrem de grave la adresa șefului secției de la acea vreme și a două asistente – va avea candidat? Ar putea fi actualul șef de secție?

Timp de gândire este suficient și vom afla cu toții pe 19 noiembrie dacă, unde și cine își asumă.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *