Cum să îți alegi pantaloni pentru activitățile de zi cu zi?

Istoria ne-a arătat că moda nu a fost foarte prietenoasă cu doamnele. Haina purtată trebuia să reflecte un statul social și nu se ținea cont dacă acestea erau comode sau nu. De aceea, din păcate, foarte multe doamne au fost rănite sau chiar și-au pierdut viața, din cauza hainelor nepotrivite sau purtate în situații nepotrivite.

Rochiile cu crinolină și multe straturi de material nu erau ușor de purtat, la fel și corsetul care, pentru a scoate în evidență o talie subțire era mult prea strâns și astfel provoca dureri. Din fericire, odată cu trecerea timpului, dar mai ales în perioada dintre războaiele mondiale, accentul s-a pus pe comod. Femeile aveau nevoie să se miște cât mai ușor, astfel pantalonii au câștigat teren în tendințele din modă.

Poți să fii elegantă chiar dacă porți pantaloni

Deși se credea că a purta o rochie te face să fii mai elegantă, cu varietatea de modele de pantaloni dama poți să îți creezi o ținută potrivită oricărui tip de eveniment. Materialele folosite la producerea pantalonilor fac diferența între elegant și sport, clasic și modern. Se poartă foarte mult și tipul de costum bărbătesc, dar cusut în așa fel încât să pună în evidență trăsăturile corpului feminin. Salopetele cu pantaloni sunt un obiect vestimentar căutat de doamne când își alcătuiesc o ținută elegantă. Și, de ce nu, poți să fii elegantă și purtând o pereche de jeanși dar completând ținuta cu o cămașă sau cu o bluză din materiale mai fine, de exemplu mătase, voal, dantelă sau catifea și o pereche de pantofi cu toc. Această ținută ar putea fi purtată cu succes la o petrecere.

Ținutele de stradă

Bineînțeles că atunci când ieși la o plimbare, cumpărături, sau chiar la job, ai nevoie de o ținută care să îți dea o stare de bine și care să fie comodă pe parcursul mai multor ore. Pantalonii sunt, din nou, prima ta alegere. Fie că este iarnă și alegi niște pantaloni groși, modelele actuale fiind multe cu căptușeală pufoasă pentru un confort termic sporit, sau că este vară și vrei să porți o pereche de pantaloni scurti sau unii 3/4 lejeri , nu ai cum sa dai greș cu ținuta ta. Materialele folosite la producerea pantalonilor sunt variate, de la bumbac la in, de la piele la piele ecologică, de la latex la poliester, dar orice variantă ai alege sunt ușor de întreținut și comode.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *