Direcția Silvică Neamț vrea 10.000 lei de la Raul Papalicef

Procesul pe care Direcția Silvică Neamț i l-a intentat lui Raul Papalicef, ca persoană fizică, nu ca șef al Serviciului Salvamont Neamț, a ajuns în faza de apel. La prima instanță, Direcția Silvică a pierdut și pe cale de consecință a atacat sentința.

Miza procesului civil de răspundere delictuală ține de faptul că imaginea Direcției Silvice Neamț a fost prejudiciată de un comentariu făcut de Raul Papalicef la adresa gestionării fondului forestier din județ. „Cei de la Direcția Silvică au postat o filmare din dronă, pe facebook, anul trecut, despre cât de frumoase sunt pădurile Neamțului administrate de Romsilva. Mie mi s-a părut strigător la cer, în condițiile în care se știe cât de agresiv se exploatează, inclusiv în arii protejate și am comentat. După un timp m-au dat în judecată și mi-au cerut 10.000 lei daune morale și să-mi cer scuze public. Pentru că am îndrăznit să fac comentarii negative la modul în care se exploatează în ariile protejate! Nu am comentat despre legalitate, ci despre cât de moral se face exploatația forestieră. Să nu uităm că Parcul Național Ceahlău a fost mai întâi în administrarea Serviciului Salvamont Neamț, noi am realizat amenajările și în această calitate consider că am dreptul la opinie”, susține Raul Papalicef.

Am solicitat purtătorului de cuvânt Viorel Timișescu și punctul de vedere al Direcției Silvice Neamț. Răspunsul primit este unul strict informativ: „Este vorba de o acțiune a Direcției Silvice, câștigată în primă instanță de domnul Papalicef și acum ne judecăm în apel”. Cert este că apelul abia a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamț și urmează să se stabilească un prim termen.

C.I.