Grumăzești. Scandal în urma concursului pentru selectarea directorului coordonator al școlii

Concursul pentru funcţia de director coordonator al şcolilor din comuna Grumăzeşti a adus pe tapet animozităţi mai vechi, politice și personale. La concurs au participat Vasile Lazăr, directorul încă în funcţie şi consilier local PNL şi profesor Mariana Matasă, nora primarului Constatin Mătase și soția viceprimarului Constantin Matasă jr.

La ultima probă a concursului, cea a interviului, Vasile Lazăr a obţinut nota 8 iar nora primarului a obţinut 8,2. După puțin timp a început să circule o înregistrare audio în care se aud două femei care discută despre concurs. Pe baza acestei înregistrări, Vasile Lazăr a lansat o serie de acuze la adresa contracandidatei și amenință cu depunerea unei contestații, chiar dacă potrivit termenelor, ea ar fi tardivă.

„Am să sesizez, pe baza unei înregistrări audio, în care contracandidata mea a văzut răspunsuri de la alţi candidaţi în sala de examen a probei scrise. Voi face sesizare la Ministerul Educaţiei şi la Parchet, pentru a se verifica înregistrările de la proba scrisă din sala în care era şi contracandidata mea. În înregistrarea audio care a ajuns în posesia mea, doamna Matasă spune altor două colege cum a reuşit să vadă răspunsurile la întrebări menţionând că, una dintre întrebări era la un grafic pe care nu-l ştia. La proba interviului voi contesta nota mea şi unele aspecte din timpul evaluării: reprezentantul ministerului a intervenit fără să aibă dreptul; reprezentantul ISJ a modificat nota; un membru din comisie, politician PNL s-a luptat într-un mod agresiv pentru a-mi acorda cea mai mică notă”. Trebuie reamintit că Vasile Lazăr face parte și el din PNL.

Prof. Mariana Matasă a replicat: „Afirmațiile făcute de dl. Prof. Lazăr Vasile sunt rezultatul unui eșec pe care nu și-l poate asuma. Examenul s-a desfășurat conform metodologiei, respectându-se procedurile. E păcat că nu înțelegem ce se discută și pentru a face rău cuiva apelezi la asemenea tertipuri. Sunt cuvinte extrase din context care nu au nicio relevanță, nu demonstrează nimic din cele afirmate de dl. Lazăr. Cred că este momentul să accepți înfrângerea cu demnitate și maturitate. Examenul a fost o provocare pentru mine și participarea mea, o surpriză pentru toți ceilalți. La interviu am demonstrat că am cunoștințe de management și de comunicare. Mă bucur că am reprezentat școala la cel mai înalt nivel și am lăsat o impresie bună comisiei de evaluare. Conform strategiei prezentate, îmi voi susține ideea mea de a aduce starea de bine la Școala Grumăzești. Mai bine dl. Lazăr și-ar concentra atenția și energia pentru a-și îndeplini proiectele pe care le are de terminat și să nu-și irosească timpul cu denigrarea mea, proces care se desfășoară de vreun an de zile, tot în urma unui eșec. Uneori mai și pierzi…Greșelile pot fi receptate ca oportunități de învățare dacă înveți le recunoști și faci pași spre îndreptarea lor”.

Mai rămâne de văzut cine și în ce condiții a făcut înregistrarea pe care Vasile Lazăr a trimis-o la redacție. Iată fragmentul care care face referire reclamantul.

C.T.S

3 comments

 • Vasilica

  noiembrie 23, 2021 at 9:37 pm

  Da sa verifice și grilele de evaluare la toți. O sa fie surprize.

  Răspuns

 • constantin

  noiembrie 24, 2021 at 8:54 am

  Fostul secretar UTC in comuna Grumazesti, actualul primar este prea lacom si doreste ca familia sa , bugetara, sa acapareze toate functiile din comuna.Un fost invatator care se respecta nu accepta ca fiul sau sa fie trecut pe lista la consilieri locali pentru a putea deveni viceprimar,.Acum a procedat la fel cu nora lui care musai trebuie sa fie sefa peste scolile din comuna.Daca dorea ca fiul sau sa fie sef trebuia sa nu mai candideze la functia de primar.Dar asa sunt cei de la Grumazesti , cu totii vor sa fie negustori.???? cinstiti.

  Răspuns

 • Narcisa Iolanda

  noiembrie 24, 2021 at 7:34 pm

  Ceea ce este drept… pare a fi de “Radio Shantz”! insa bine de luat in calcul de catre actualii “sefi” ai ISJ/ME…
  Daca la o astfel de scolitza se pune astfel problema, oare ce va fi/ce este la marile companii de scoli??? marile colegii, licee… etc… etc… din cate am auzit de la un coleg, la unele scoli … “a inebunit lupul”…. “s-a urcat scroafa in copac”…. dintre cei care au absolvit facultate in online/privat acum chiar se cred mari dascali…. sunt agramati de nu se vede, nu ii mai primeste nimeni pe nicaieri pentru ca sunt niste nulitati cauzatoare si intretinatoare de conflicte, frustrati etc. … insa au mari pretentii ca li se cuvine ABSOLUT TOTULprin scolile de stat… Doamne fesreste!!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *