Gura lumii. Bârfă greu de crezut

În plină perioadă de efervescență din punctul de vedere al lucrărilor publice, Primăria Piatra Neamț se confruntă periodic cu mici blocaje când vine vorba de adjudecarea procedurilor sau se trezește doar cu aceiași ofertanți, cam la fel cum se întâmpla pe vremea fostului primar Chitic. Un personaj bine ancorat în zona respectivă, cu informații atât la nivel de ofertanți, cât și la nivelul primăriei, ne-a oferit o explicație halucinantă. El spune că o serie de constructori ar fi fost chemați la un ceai, o cafea, într-un birou la Consiliul Județean, unde li s-ar fi sugerat că ar fi foarte bine să nu se înscrie la anumite proceduri și să-și aștepte rândul. Dezorientați, la ieșire, se gândeau că au greșit adresa, altfel nu înțelegeau de ce cineva de la județ ar fi fost interesat de licitații la municipiu. Poate doar dacă este vorba despre cineva care chiar știe ce se petrece în primărie din anii anteriori și are și un ascendent asupra constructorilor.

Bătălia pentru funcțiile de subprefect

Eliminarea USR PLUS din arcul guvernamental a dus în Neamț  la demiterea celor doi subprefecți – Florin Zaharia și Ionuț Meraru – posturile fiind în acest moment neocupate. Evident că în perspectiva unei noi coaliții guvernamentale, două funcții care presupun un salariu frumos, birou, secretară, mașină și acces la o categorie importantă de informații publice, nu neapărat la actul decizional, fac cu ochiul la o mulțime de personaje din PSD. Să fii subprefect dă bine la CV, la imagine, mergi la o mulțime de evenimente, simpozioane, paranghelii, deci ar fi de bine. Un personaj care se pare că ar fi în cărți pentru o nominalizare social-democrată pare să vină din orașul de pe malul Ozanei. Este vorba despre un pensionar tânăr, cu putere de muncă, om care a avut funcții de răspundere, a fost șef de poliție și se află în cercul celor care pot decide o nominalizare. Cum în oraș sunt cel puțin doi oameni care corespund profilului, nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem dacă vreunul dintre cei doi va fi fericit la final. Sau poate amândoi, că sunt două posturi libere.

O Turturică pentru nemțeni

Veste mare pentru unii nemțeni vine din zona parlamentară. Un ziarist cu state vechi, pe numele său Dan Turturică, a fost nominalizat ca președinte al CA al Societăților Române de Televiziune. O să vă întrebați, pe bună dreptate, de ce este o veste bună pentru nemțeni. Este foarte simplu, Dan Turturică a fost ”nominalizat” în dosarul lui Ionel Arsene, deschis în urma unui denunț al lui Gheorghe Ștefan, că ar fi luat 100.000 de euro pentru a duce banii lui Horia Georgescu, șeful Agenției Naționale de Integritate, care ar fi trebuit să-l lucreze pe Culiță Tărâță, la acea vreme președintele Consiliului Județean Neamț. Denunțul a fost depus în 17 mai 2017. Ștefan a fost eliberat pe 20 septembrie 2017, deci denunțul a fost făcut cât timp era la închisoare. În esență, se vorbește despre niște bani – 100.000 de euro – care ar fi fost dați de Ștefan lui Arsene, și apoi urmau să meargă pe circuit. Între timp, Arsene este din nou în postura de a face jocuri la nivel înalt, Ștefan a mai beneficiat o dată de clemența judecătorilor și a fost eliberat din pușcărie, Horia Georgescu petrece pe iahturi de lux, deci este mai mult decât normal ca Dan Turturică să conducă Televiziunea Română. Așteptăm cu drag emisiunile omagiale din Neamț.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *