Nici un candidat pentru șefia secțiilor ATI, Pediatrie, UPU și Neonatologie de la Spitalul Județean Neamț

Doar câteva din ultimele 7 funcții de conducere ale secțiilor scoase la concurs au trezit interes printre medicii de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Ceea ce poate fi de înțeles, în condițiile în care sunt secții dintre cele mai grele, importante, dar care sunt blocate în situații ce doar justiția le mai dă de capăt.

Ancheta incendiului din ATI, de acum un an, stă ca o sabie deasupra capetelor medicilor din secție, mai ales după ce Parchetul General a indicat responsabilii. Suficient pentru ca nici un medic să-și dorească să-și asume conducerea, astfel că nu există vreun candidat la postul scos la concurs de Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Cel mai probabil, secția va fi condusă, în continuare, de dr. Vitalie Gurău, numit în funcție din aprilie 2021, în locul dr. Liviu Ungureanu, cercetat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă în formă calificată, fals și uz de fals, potrivit unui comunicat al Parchetului general.

Aceeași situație la Pediatrie, secție a cărei renovare și modernizare a rămas în aer și care face obiectul unor anchete și procese, astfel că rămâne la conducere dr. Suzana Constantinescu, actuala șefă de secție. Cât despre UPU, o secție suprasolicitată de mai bine de un an și jumătate, care a ajuns să îngrijească pacienți cu covid ce aveau nevoie de terapie intensivă, nici măcar actualul medic șef, dr. Brândușa Pavlidis nu s-a înscris la concurs. Cum nici pentru Neonatologie nu este candidat, frustrarea medicilor de aici fiind de înțeles, în condițiile în care în toată această perioadă majoritatea nașterilor au fost la Maternitatea Roman.

În schimb, există candidați pentru trei funcții. Dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, care a fost și la conducerea spitalului, ca manager și director medical interimar în ultimii ani, a decis să-și asume șefia secției Medicină Internă. Lucrurile sunt clare și la Serviciul de Anatomie Patologică, unde dr. Camelia Croitoru, cea care a condus laboratorul în ultimii ani, și-a depus dosarul. Pentru secția Psihiatrie, surpriza vine din partea dr. Cristinel Sava, actualul șef, care nu s-a mai înscris la concurs și a lăsat locul dr. Oana Ioniță.

Ultima zi de înscriere la aceste concursuri a fost vineri, 19 noiembrie, urmând să fie anunțate datele la care candidații înscriși vor da probele: interviu cu susținerea proiectului de management, scris și probă clinică.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *