Rareșista Flavia Pascal a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie. Lotul României pe podium!

Astăzi, 13 noiembrie, a avut loc festivitatea de încheiere a Olimpiadei Internaționale de Astronomie IRAO 2021.

Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț a fost gazda lotului echipei României, cei 12 elevi susținând aici cele trei probe din prestigioasa competiție.

Prof. Grigoruță Oniciuc, directorul „Petru Rareș”, a fost coordonatorul lotului României și membru al juriului, alături de prof. Lucian Stoian de la Colegiul National „Vasile Lucaciu”, Baia Mare (team leader). „Elevii lotului național au câștigat două medalii de aur, două medalii de argint și șapte medalii de bronz. Cristiana Flavia Pascal a obținut medalia de bronz, un rezultat foarte bun pentru a doua sa participare la o competiție de asemenea calibru, la care an de an intră printre cele mai puternice țări în acest domeniu. Le urăm felicitări și succes în continuare tuturor!”, a declarat Grigoruță Oniciuc.

Iată rezultatele echipei României:

  • La categoria juniori (alpha), au obținut medalie de aur elevii Dragomir Andrei Darius (Liceul International de Informatică, București) și Ciocîrlan Mihai Bogdan (Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci”, Brăila). De asemenea, elevul Mendelsohn Mendel Emanuel (Liceul International de Informatică, București) a obținut medalie de bronz.
  • La categoria seniori (beta), medaliile sunt următoarele: medalie de argint Oros Vlad Ștefan (Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timișoara) și medalie de bronz elevii Ciurescu Răzvan Mihail (Liceul International de Informatică, București), Sîrghi Dragoș Andrei (Colegiul National „Ștefan cel Mare”, Suceava) și Țiripa Adrian Marian (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Brăila).

La categoria gamma, elevul Tuș Traian Rareș (Colegiul National „Gheorghe Șincai”, Baia Mare) a obținut medalie de argint, iar elevii Ardeleanu Cristian (Liceul International de Informatică, București), Hărăbor Daria Teodora (Colegiul National „Vasile Alecsandri, Galați) și Pascal Flavia Cristiana (Colegiul National „Petru Rareș”, Piatra Neamț) au obținut medalie de bronz.

Ediția din acest an s-a desfășurat online din cauza pandemiei COVID-19 și a început în data de 6 noiembrie. IRAO 2021 a fost organizată de Observatorul Astronomic INAF-Brera, Milan, Italy.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *