Rată infectărilor COVID 19 a scăzut, din nou, sub 1 la mie în Neamţ

După mai bine de două luni, în care valul 4 al coronavirusului a lovit din plin judeţul Neamţ, incidenţa cazurilor revine sub 1 la mie, ultima dată fiind sub acest prag în 16 septembrie. Cifrele confirmă tendința de scădere, fiiind înregistrate doar 7 noi infectări în ultimele 24 de ore în judeţul Neamţ.

În comuna Poienari incidenţa pe localitate a urcat la 4,46 la mie, dar cifrele sunt înșelătoare, în localitate apărând doar un singur caz în plus faţă de ieri.

În orașe situația confirmă ce se întâmplă la nivel județean. În Piatra Neamţ rata de infectare a scăzut la 1,46 la mie, în Roman este 1,35 la mie, Bicaz, Roznov şi Târgu Neamţ au incidenţa sub 1 la mia de locuitori.

În ciuda raportărilor tot mai optimiste, au fost raporate decesele a trei nemţeni în ultimele 24 de ore, doi dintre aceştia în Spitalul Municipal Roman şi unul în SJU Piatra Neamţ. Nu fuseseră vaccinaţi împotriva bolii și sufereau de boli cronice grave de tipul cardiovasculare şi diabet zaharat, potrivit informaţiilor furnizate de DSP Neamţ.

Grupul de Comunicare Strategică al MAI a raportat astăzi, la nivel naţional, 1.096 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 şi 107 decese dintre care 15 anterioare.

Situația în Neamț pe localități o puteți consulta mai jos.

incidenta L 29.11.2021

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *