Smântâna, vedeta din farfurie – Idei de rețete pe bază de smântână

Smântâna este un ingredient versatil în ceea ce privește utilitatea acestuia în bucătărie. Cu siguranță, ai văzut la mama sau bunica rețete diverse în care smântâna era printre principalele ingrediente și, cel mai probabil, îți aduci aminte și gustul lor. Ce-ai zice să încerci și tu? Dacă vrei să încerci ceva nou, citește în continuare articolul și descoperă rețete delicioase cu smântână pentru gătit, perfecte pentru o masă în familie.

Câteva dintre rețetele pe bază de smântână:

 1.     Tocăniță de hribi cu smântână și usturoi

Prepararea acestui fel de mâncare se realizează extrem de rapid și are la bază ingrediente sănătoase. Ceapa, usturoiul și hribii sunt bogate în vitamine, întăresc sistemul imunitar și te pregătesc pentru sezonul rece. Cantitatea de smântână utilizată oferă aspectul și gustul cremos al preparatului, într-o porție de mâncare care poate satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi.

 1.     Tort cu cafea și glazură de ciocolată

Smântâna poate să fie utilizată și în cadrul preparatelor dulci, fiind un ingredient important într-o multitudine de produse de patiserie. Spre exemplu, acest preparat conține 200ml de smântână utilizată în compoziția cremei, având o densitate cremoasă, iar tortul, în egală măsură, un gust dulce și o textură pufoasă.

 1.     Smoothie

O băutură foarte populară realizată, adeseori cu lapte, poate să fie personalizată pentru o textură mai cremoasă și o consistență mai intensă. Laptele poate să fie înlocuit cu smântână, oferind, astfel, un gust plăcut și o senzație de saturație. De asemenea, smoothie-ul este extrem de benefic pentru stomac, fiind o foarte bună alternativă pentru micul dejun.

 1.     Prăjitura cu mălai

Una dintre prăjiturile copilăriei, rețeta prăjiturii cu mălai, a fost adaptată și readaptată pentru a satisface chiar și cele mai pretențioase papile gustative. Pentru a te bucura de gustul nostalgic al acestui desert, este nevoie de smântână proaspătă și de calitate superioară. În acest sens, te ajută Laktotrio.ro – aici găsești smântână naturală, care să ofere preparatelor gătite gustul plăcut de altădată.

 1.     Mouse de zmeură

Acest desert se gătește extrem de rapid și ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru a-l prepara. Chiar și așa, este extrem de delicios și potrivit oricărei ocazii speciale, indiferent de nivelul de formalitate al evenimentului. Este o rețetă simplă, ușor de gătit în familie, chiar cu ajutorul celor mici.

 1.     Cheesecake cu căpșuni

Pentru un gust răcoritor și un preparat simplu, poți încerca un cheesecake cu căpșuni (sau orice alte fructe preferi). Este un desert foarte potrivit pentru zilele calde de vară, când tot ceea ce îți dorești este ceva rece și înviorător.

Smântâna este un ingredient extrem de versatil, care oferă o multitudine de posibilități în ceea ce privește gastronomia. Aceasta poate să fie utilizată atât în prepararea propriu-zisă a mâncării (adăugată ca ingredient în blaturi/creme și nu numai), cât și ca garnitură (spre exemplu, smântâna poate să fie servită cu sarmale). Chiar și așa, este nevoie, întotdeauna, de o smântână de cea mai bună calitate.

Sursa foto: unsplash.com

One comment

 • Ionela

  noiembrie 17, 2021 at 6:04 pm

  Mi-a placut articolul, multumesc pentru idei 😉

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *