Trei martori și sute de concedii medicale fictive negate de funcționarii CAS Neamț și medicii acuzați de DIICOT

Cei 6 funcționari, medici și patroni de firme acuzați de prejudicierea cu 6 milioane lei a bugetului sănătății au contestat decizia Tribunalului Neamț de arestare preventivă și arestare la domiciliu. DIICOT Neamț a strâns dovezi pentru sute de concedii medicale fictive acordate de gruparea înființată de Florin Neculăeș, fost angajat al CAS Neamț și în prezent funcționar la Finanțele Publice Neamț și de mâna sa dreaptă Nicoleta Maria Stan, fostă șefă a Serviciului Evidență Asigurați, Carduri și Concedii medicale din cadrul CAS Neamț. Dovezi prezentate, de altfel, în instanță vineri noapte, când s-a judecat și admis cererea de arestare a celor doi. Ca și în cazul părinților acestora, Cezar Neculăeș – arestat la domiciliu, dar nu la cel din Piatra-Neamț – și Nicolae (arestat la domiciliu) și Mariana Stan, aceasta fiind plasată sub control judiciar.

La fel de grave ca și acuzațiile aduse doctorului Leonard Eugen Chirițescu – care era și președintele Comisiei de expertiză pentru bolnavii cu handicap din cadrul Consiliului Județean Neamț – și medicului de familie Mircea Constantin Oană, în cazul cărora anchetatorii au dovezi că au intrat în gruparea infracțională și au dat concedii medicale false.

În ciuda dovezilor și a celor 3 martori prezentați de anchetatori, persoanele acuzate au contestat arestările și rămâne ca săptămâna viitoare o decizie finală să o ia Curtea de Apel Bacău.

Detalii interesante despre sutele de fapte de care sunt acuzate persoanele implicate în caz aflăm din soluția pe scurt publicată pe portalul instanței. Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor identifica bunuri ale acuzaților ce pot fi sechestrate pentru acoperirea măcar a unei părți din prejudiciu.

„1. N.F. cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 77/D/P/2020 instrumentat de D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamţ pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal; înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prev. şi ped de art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal raportat la art. 2561 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (376 de acte materiale); fals intelectual în forma instigării, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 47 Cod penal, raportat la art. 321 Cod penal, cu aplicarea art. 35 C.pen.(133 de acte materiale) şi uz de fals în formă continuată, prev. şi ped. de art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (295 de acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

2. SMN, cercetată în dosarul de urmărire penală nr. 77/D/P/2020 instrumentat de D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamţ pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prev. şi ped de art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal raportat la art. 2561 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (105 acte materiale), fals intelectual în forma instigării, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 47 Cod penal, raportat la art. 321 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (40 de acte materiale), uz de fals, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (81 de acte materiale) şi alterarea integrităţii datelor informatice în formă continuată, prev. şi ped. de art. 362 Cod penal, cu aplicarea art. 35 al.1 Cod penal (134 de acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 noiembrie 2021 până pe data de 25 decembrie 2021, inclusiv, faţă de inculpaţii:

1. CEL cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 77/D/P/2020 instrumentat de D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamţ pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal (în modalitatea aderării şi sprijinirii) şi complicitate la înşelăciune, prevăzută de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

2) OMC cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 77/D/P/2020 instrumentat de D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamţ pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal (în modalitatea aderării şi sprijinirii), complicitate la înşelăciune, prev. şi ped de art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal şi fals intelectual în formă continuată, prev. şi ped. de art. 321 Cod penal, cu aplicarea art. 35 C.pen. (34 de acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

3) NC cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 77/D/P/2020 instrumentat de D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamţ pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal (în modalitatea aderării şi sprijinirii), înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal raportat la art. 2561 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (319 de acte materiale) şi uz de fals, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (295 de acte materiale) , toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

4) SN cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 77/D/P/2020 instrumentat de D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamţ pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal în modalitatea aderării şi sprijinirii, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prev. şi ped de art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal raportat la art. 2561 Cod penal, cu aplicarea art. 35 Cod penal (105 acte materiale) şi uz de fals, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 323 Cod penal, în formă continuată, cu aplicarea art. 35 Cod penal (81 de acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal”.

C.I.

One comment

  • Emil

    noiembrie 28, 2021 at 5:28 am

    Asteptam cu nerabdare sa urmeze arestarea directoarei Soroceanu , ea insasi beneficiara unui megaconcediu medical, de asa zisa tuberculoza osoasa. A fost si este in continuare capul si bratul multor ilegalitati in acest judet, aceasta asa zisa jurista si cu sotul ei.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *