Vești bune în pandemie: Județul și Primăria Piatra Neamț pun la bătaie 435.000 lei pentru Târgul de Crăciun – o idee marca Arsene&Oana Bulai

Aflat la a V-a ediție, Târgul de Crăciun de la Piatra Neamț pare să sfideze situația actuală din zonă, pe principiul că poate ne va fi mai bine când ni se va ura să fim sănătoși de pe scena care va fi amplasată pe Platoul Domnesc. Pentru ca manifestarea să aibă loc, va fi încheiat un parteneriat între, deja bine cunoscutul cvartet, Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, Primăria Piatra Neamț și Camera de Comerț de Comerț și Industrie Neamț. Târgul ar urma să se desfășoare în perioada 17 decembrie – 2 ianuarie, pe platoul Curții Domnești.

Consiliul Județean Neamț va contribui la organizare cu suma de 75.000 de lei în mod direct și prin Carmen Saeculare, cu încă 200.000. Primăria Piatra Neamț, aflată în plină campanie de economii pentru a-și putea onora obligațiile care-i revin pentru investițiile oricum întârziate, intră la masa de joc cu 160.000 lei. Munca organizatorică o va face Camera de Comerț și Industrie Neamț, care va contribui și ea la cheltuieli.

În ceea ce privește obligațiile municipiului Piatra-Neamț, va contribui cu 160.000 lei pentru:

-Caravana lui Moș Crăciun, buget estimat: 15.000 – 20.000 lei;

-Artificii în noaptea de Revelion, buget estimat: aproximativ 30.000 lei;

-Spectacol Revelion 2022, buget estimat: 70.000 – 80.000 lei;

-Paza pe parcursul evenimentul, buget estimat: aproximativ 20.000 lei;

-Triaj epidimiologic, buget estimat: aproximativ 30.000 de mii. Pe lângă această enumerare, poate că prin omisiune, nu se menționează costurile cu alte cheltuieli prevăzute la obligații: achiziție instalații noi de iluminat decorativ, suportarea cheltuielilor cu energia electrică, serviciile de salubrizare etc. Ceea ce ar rotunji suma cu multe peste 200.000 de lei.

De reținut faptul că Primăria municipiului Piatra-Neamț va primi 175 lei/ săptămână/ căsută de la Centrul de Cultură și Arte „Carmen Saeculare” pentru cheltuielile cu energie electrică și apă potabilă, în timp ce închirierea unei căsuțe în cadrul Târgului începe de la 150 lei/ săptămână, până la 950 lei/ săptămână ().

Reamintim că Târgul de Crăciun a pornit la inițiativa Oanei Bulai și a lui Ionel Arsene și s-a dorit o manifestare de amploare. Din păcate, lipsa de imaginație și de experiență în organizarea uneo astfel de evenimente, cheltuielile nejustificate de la prima ediție, au dus în derizoriu ideea de Târg de Crăciun, el fiind consederat mai mult o manifestare pentru scoaterea în evidență a șefului județului.

proiect nr.2

Inna Teodorescu

One comment

  • Marc

    noiembrie 1, 2021 at 6:18 pm

    Țara arde și baba se chiaptănă…

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *