VIDEO: Coadă la tichete și la vaccinare: circa 60 de oameni așteaptă în frig la Piața Centrală

Astăzi, 11 noiembrie, este a doua zi în care oamenii stau, în frig, la rândul gros format la centrul de vaccinare de la Piața Centrală din municipiul Piatra-Neamț. Coada de la ușa din laterala dreapta – pe unde era ieșirea – se întinde pe trotuar până aproape de ușa de la mijocul pieței – unde era intrarea. Circuitul de acces în centru a fost modificat zilele acestea, după ce s-au primit și tichetele de masă destinate celor vaccinați complet, pentru a se evita aglomerația care se forma pe artera rutieră și în parcarea din zonă.

Între discuții despre scumpiri, politică, pensii și birocrație, unii se plâng că au fost puși pe drumuri două zile până li s-a spus că dacă s-au vaccinat la drive-thru își pot ridica tichetele de masă de la Piața Centrală.

La rând așteaptă laolaltă oameni programați (sau nu) la vaccinare și oameni care vor să-și primească voucherele de 100 lei de fiecare.

Un polițist local se străduiește să păstreze ordinea și distanța, iar un altul venit în sprijin le explică oamenilor că nici înăuntru, până sus în centru, nu este loc.

Asta fiindcă au fost sincope și oamenii care au vrut tichetele au fost nevoiți să aștepte două săptămâni. DSP Neamț a epuizat din 27 octombrie primele tichete achiziționate și abia recent a mai primit bani de la Ministerul Sănătății. DSP Neamț a solicitat fonduri pentru achiziția voucherelor necesare pentru 30.000 de persoane și a primit acum bani din care s-au putut cumpăra bonuri pentru 3.670 de persoane, distribuite centrelor de vaccinare începând cu 8 noiembrie. Reamintim că o persoană vaccinată complet poate primi 5 tichete de masă în valoare de 100 lei.

C.I., foto și imagini Bogdan Călian

2 comments

 • Yo

  noiembrie 11, 2021 at 12:45 pm

  Da, se stă la coadă și nesimțirea celor care trebuie să le împartă depășește limitele bunui simț. Angajații se mișcă în reluare, pot intra la ei câte 5 persoane la 15-20 minute, iar la ora 18.00 închid, neținând cont că afară mai sunt mulți care așteaptă. De ex. ieri de la 15.00 erau oameni care așteptău și la 18.00 ușa a fost închisă…nu a contat.
  Nu mai spun de faptul că îți poți ridica tichetele doar de la centrul unde te-ai vaccinat, iar cel de la mall este închis…deci, cei vaccinați acolo de unde-și ridică tichetele??
  La ridicarea tichetelor trebuie avut în posesie, adeverinița de vaccinare cea de la rapel și CI.-ul că altfel nu-ți dau…nu contează că ai certificatul cu tine.
  Și multe altele…tipice țării în care trăim…

  Răspuns

 • c0ndac

  noiembrie 12, 2021 at 8:20 am

  va rugam sa informati publicul daca cei vaccinati cu doza a treia dupa 1 sept au dreptul la aceste tichete de masa

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *