Spitalul modular Lețcani la un pas de închidere

Problemele continuă la Spitalul modular Lețcani, la achiziția căruia Consiliul Județean Neamț a contribuit cu 3,4 milioane euro, alături de cele peste 10 milioane euro ale Consiliului Județean Iași. Astăzi, 11 noiembrie, se va decide dacă modularul de la Lețcani va fi sau nu închis. Scăderea temperaturilor nocturne a readus pe tapet capacitatea instalațiilor de a asigura căldura necesară și azi noapte o parte din pacienți au fost transferați la alte spitale din Iași.

Frigul din saloane este un neajuns mai vechi și unul din motivele pentru care spitalul a fost închis în decembrie 2020, la doar 3 luni de la darea în folosință. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, spital de care aparține modularul de la Lețcani, a declarat că în saloane erau temperaturi de 12-19 grade și s-a luat decizia transferului unor pacienți. În cursul nopții, 4 pacienți cu covid au fost externați și 26 dintre bolnavi au fost duși cu ambulanțele și cu autospeciale ISU Iași, instituția care a preluat administrativ modularul de la Lețcani, la alte unități spitalicești din Iași. Până în această după-amiază, 11 noiembrie, este așteptată o soluție de la firma angajată să remedieze problema instalațiilor termice, iar dacă nu va fi posibil, Spitalul modular de la Lețcani va fi închis, potrivit dr. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași. În acest moment, la Lețcani sunt 17 pacienți care depind de oxigen și 13 în ATI, în singura zonă unde se poate asigura temperatură normală în containere, potrivit dr. Florin Roșu, managerul spitalului „Sfânta Parascheva”.

Cei 26 de pacienți au fost transferați – 10 la Spitalul de Boli Infecțioase, dintre care unul în ATI, 2 la Institutul Regional de Oncologie în ATI, 4 la Spitalul CFR, alți 4 la ATI la Spitalul de Neurochirurgie și 6 pacienți la Spitalul “Sf. Spiridon”, dintre care 5 vor fi tratați în UPU și unul a fost internat în ATI.

Reamintim că modularul de la Lețcani a fost redeschis acum o lună, în 12 octombrie.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *