Regionalizarea politică a României: județe date la mâna unui singur partid!

Negocierile politice pentru tranzacționarea funcțiilor de prefect, subprefect și deconcentrate au intrat pe linie dreaptă. Din cele două scenarii aruncate în public – județe cu președinte de Consiliu Județean să aibă prefect de aceeași culoare, pentru a putea guverna nestânjeniți sau președinte de la un partid, prefect de la altul, ca să se supravegheze reciproc – unii fruntași liberali gen Emil Boc de la Cluj, doresc prima variantă, ceea ce ar face ca în Neamț, de exemplu, să avem prefect de la PSD, un subprefect de la PNL și unul de la PSD, dacă nu cumva vom avea un udemerist trimis pe o funcție decorativă.

Până acum PSD a obținut deja 21 de prefecți, adică jumătate și 42 de secretari de stat din totalul de 80, abia de-acum încolo începând lupta pentru deconcentrate.

Marcel Ciolacu, președintele PSD a declarat că cel mai probabil astăzi, marți, 8 decembrie,  va fi finalizată discuția pe acest subiect, fiind vorba despre funcții politice și totul trebuie discutat în coaliție.

Va fi interesant de văzut, în cazul în care Neamțul va avea prefect PSD, dacă va fi refăcut tandemul Arsene- Soroceanu, spre marea bucurie a celor din PNL. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *