A început reabilitarea sediului primăriei comunei Timișești

De ceva timp au început lucrările de reabilitare a clădirii sediului primăriei comunei Timișești. Proiectul cu denumirea completă „Reabilitare sediu primărie Timișești, județul Neamț” a fost depus pentru finanțare la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în anul 2017 și a fost aprobat în anul 2019 cu suma de 500.000 lei urmând ca diferența de până la un milion de lei să se suporte din bugetul local.

În timpul lucrărilor s-a constatat în zona de fundație o situație tehnică diferită față de cea prevăzută inițial așa că a fost necesară suplimentarea sumei totale de realizare a proiectului.

Cu sprijinul domnului prefect George Lazăr s-a adus din fonduri guvernamentale încă 1 milion de lei pentru acestă investitie. Avantajul pentru comuna Timișești este că din totalul sumelor atrase de la autoritatea centrală se acoperă mare parte din lucrare, cofinanțarea proprie reducându-se de la 530 mii lei la 110 mii lei. Era necesară reabilitarea sediului primăriei, pentru că era o clădire veche și improprie pentru desfășurarea activității angajaților. Locuitorii comunei merită să intre cu drag într-o primărie și să li se ofere condiții optime în a-și rezolva diferite probleme. Lucrările de reabilitare vor fi finalizate cel tarziu până la sfârșitul acestei veri din acest an, iar până atunci angajații primăriei își vor desfășura activitatea în spațiile din căminul cultural”, ne-a spus primarul Vasile Mărculeț.

C.T.S

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *