ADI Urbtran – interese și jocuri la o pensionare

Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Urbtrans, cunoscută mai mult ca un refugiu al celor care-și pierdeau pentru o anumită perioadă de timp slujbele publice (Dragoș Chitic, Ana Monda, Adrian Grigoraș, ca să ne referim doar la cei mai cunoscuți) nu ca un integrator al serviciilor de transport de pe zona care o deservește, intră din nou în actualitatea politică, după pensionarea lui Ioan Cucoreanu.

Acesta era omul cu treaba efectivă în asociație și pensionarea lui a deschis discuțiile pentru asigurarea transferului de putere. Dragoș Chitic, vicele de la Consiliul Județean și președintele Asociației, ar dori să-i prelungească contractul lui Cucoreanu pentru încă un an. Pe de altă parte, Primăria Piatra Neamț ar dori să aibă un cuvânt mai greu de spus în asociație, având în vedere că cea mai mare parte a traseelor sunt pe raza municipiului. De aceea, o variantă care ar fi luată pentru înlocuirea lui Cucoreanu ar fi propulsarea pe funcție a lui Ciprian Enache, consilier local ALDE, care în felul acesta ar primi o recunoaștere a poziției sale în Consiliul Local. În felul acesta municipiul ar putea ”influența” politicile de transport în comun în perioada următoare, în condițiile în care acesta este asigurat de Troleibuzul – societate a Consiliului Județean Neamț -,cu o flotă de autobuze electrice achiziționate prin proiecte europene tot de cei de la județ.

Pentru ca acest lucru să se întâmple ar trebui să existe o majoritate în Adunarea Generală a Asociației și Ciprian Enache să fie convins că pasul respectiv merită, mai ales acum, înainte de posibila fuziune prin absorbție a ALDE în PNL.

V. Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *