Desant al Camerei de Conturi Neamț la toate spitalele din județ

Ordin pe unitate valabil de luni, 17 ianuarie, când echipe de inspectori din cadrul Camerei de Conturi Neamț vor începe controale la toate spitalele din județ.

Acțiunea vizează verificări privind modul de cheltuire a banului public, în principal, de la Achiziții și până la salarizare. Dar și angajările făcute în ultimii ani în sistemul sanitar, inclusiv în ultimii doi când, pe fondul Covidului, s-au putut angaja oameni fără concurs și nu neapărat cu vechime. Dotările făcute în spitale este un alt obiectiv al acestui control. „Practic, sunt verificate toate aspectele privind activitatea din spital, începând din anul 2014 și până la finele anului 2021. Din adresa primită, reiese că acest control va dura mai mult de o lună”, declară Alexandru Filimon, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Obiectivele urmărite de Curtea de Conturi țin, practic, de toate detaliile care fac parte din activitatea într-un spital. „Ne-au solicitat informații extrem de detaliate, care țin și de gradul de ocupare, durata de spitalizate, de indicatorii medicali și economici, de dotările existente, începând cu anul 2014. Este un fel de documentare, o statistică pe care Camera de Conturi dorește să o facă. Avem mai multe machete de completat. Este o acțiune care se derulează în toate spitalele din țară”, precizează Anton Maria, managerul Sanatoriului Bisericani.

Controlul este programat să se încheie la data de 25 februarie, dar în funcție de volumul de documente și informații, este posibil să se prelungească.(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *