Declarație incredibilă: ”Evidența patrimoniului orașului Piatra Neamț practic nu există!”

Liviu Harbuz, șeful de cabinet al primarului Andrei Carabelea, a făcut recent ( amănunte aici, după minutul 29 ) o declarație incendiară, care arată clar cu ce se confruntă noua administrație a orașului după mandatele Ștefan – Chitic. Ea se referă la patrimoniul orașului, părăduit în ultimii ani: ” Patrimoniul orașului Piatra Neamț, evidența patrimoniului, practic nu există și asta-i cea mai mare problemă. Noi nu reușim să aducem la O patrimoniul orașului. Iar de-a lungul anilor, de peste 10 ani, raportul Curții de Conturi se încheie cu aceeași frază: Primăria Piatra Neamț nu are evidențiate clar elementele de patrimoniu!”

Declarația lui Liviu Harbuz este o primă recunoaștere a unui oficial al Primăriei despre  o situații de fapt, care pune piedici unei dezvoltării de anvergură a orașului. De exemplu, în momentul în care a fost făcută solicitarea ca orașul să pună la dispoziție terenuri de 2000 de mp pentru construirea unor creșe noi, au apărut dificultăți în găsirea unor asemenea terenuri în oraș.

Problemele de patrimoniu au început să fie vizibile din momentul în care samsarii de terenuri și afaceri aferenți Primăriei Piatra Neamț au găsit soluția ca terenuri din domeniul public să fie trecute ca aport de capital la societățile primăriei, după care terenul ajungea în domeniul privat, apoi urma valorificarea acestuia către cei interesați. Așa s-a ajuns la situații aberante, precum cele din ștrand sau de la punctul de sosire al telegondolei, în care terenurile și bunurile publice au ajuns să fie deținute în devălmășii periculoase, dacă cineva ar fi îndrăznit să le investigheze. dar nu a fost singura metodă prin care au fost înstrăinate bunurile municipiului.

”Lucrurile sunt foarte încurcate, și pentru astfel de situații apar tot felul de procese, care trenează și 10 ani. Când ne-a cerut o instituția a statului să facem o listă cu elemente de patrimoniu care ar fi atractive pentru potențiali investitori, am constatat că lista era mai scurtă decât cea a consilierilor primarului”, a punctat în stilul său caracteristic Liviu Harbuz.

V. Bălănescu

3 comments

 • constantin

  ianuarie 12, 2022 at 9:07 am

  Cred ca trebuie apreciat curajul si vigoarea cu care dl.Harbuz Liviu a prezentat esentialul privind patrimoniu orasului P.Neamt si risipa celor 14 milioane eu cu pirtia de schi.Acum doresc sa-i vad si aud pe sustinatorii infractorilor primari care au jefuit patrimoniu orasului si au imbogatit derbedeii si amantele.Poate cineva puternic pe functie prezinta noii propietari ai imobililor din Piatra .Neamt.Iata ce profesori buni a avut Pruteanu,Munteanu si tot neamul lui.

  Răspuns

 • A' Patrimonial

  ianuarie 12, 2022 at 11:40 am

  Respectand logica articolului, se poate pune intrebarea: primaria P Neamt exista?
  Sau, a fost data la „scadere” cu ani in urma!

  Răspuns

 • Maria

  ianuarie 14, 2022 at 2:08 pm

  Paminturile noastre a celor in drept au fost luate de escroci cei cu relati in primarie . Visan si alti care au dispus de paminturile altora ,la primaria Gircina au ramas oameni cu titlu de propietate , dar fara pamint ,cine sa te audei in aceasta tara????” ‘””Cind vedem ca toti aceea care vorbe mari arunca ,numai banul il vineza si cistiigul fara munca ,prea v-ati aratat arama, sfasiind aceasta tara ,prea facurasi neamul nostru de rusine si ocara ” Eminescu Scrisoarea a iii “

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *