Valul 5 în Neamț: De la 5, la 17 clase care au trecut într-o singură zi la cursuri online

Datele de astăzi, 11 ianuarie, arată că numărul elevilor și profesorilor infectați cu Covid a crescut exponențial în câteva zile. Pe lângă cele 5 clase care de ieri au trecut online, mai sunt încă 12 care au luat decizia până astăzi.

Situația suspendării cursurile fizice vine după ce tot mai mulți elevi și profesori au primit rezultate pozitive la testarea RT-PCR. Sunt 15 elevi și 6 cadre didactice infectate, până acum. „După ultimele raportări, de astăzi, avem 10 școli care au cazuri cu Covid confirmate. Cele mai multe sunt din Piatra-Neamț, firesc, dar sunt și din Roman, Târgu Neamț și una din rural. Sunt 17 clase care au trecut în online. Deocamdată, nu avem nici o unitate de învățământ unde să fie necesară suspendarea cursurilor fizice. Asta se întâmplă, după cum se știe, când sunt 50% din clase în online”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Neamț.

O singură școală are 4 clase în online, este vorba de un liceu din Piatra-Neamț. Cele mai multe cazuri sunt în 6 școli din municipiul Piatra-Neamț. În orașul Târgu Neamț sunt două școli cu câte un caz în rândul elevilor, dar și câteva cadre didactice infectate. În municipiul Roman este afectat un singur liceu.

Reamintim că de luni, 10 ianuarie, preșcolarii și elevii din învățământul primar s-au întors la cursuri, după vacanța de iarnă. Autoritățile n-au mai asigurat teste rapide, iar ministrul Educației a sugerat părinților care își permit să cumpere teste pentru a-și testa copiii.

C.I.

Sursă foto: Edupedu.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *